Május 29-én a Napalm Recordsnál jelenik meg az Alestorm legújabb lemeze, a ’Curse Of The Crystal Coconut’. A lemez első dalához készült klip máris megtekinthető, a klipet Szerbiában forgatták a srácok.

Alestorm

A „Kalózmetal iszákos szekciója” visszatért, hogy megmutassa az összes piszkos szárazföldi patkánynak, mivel készültek. Az albumon több vendégszereplő is feltűnik, mint Ally Storch a Subway To Sallyből (aki az egész albumon hegedül) és Captain Yarrface a Rumahoyból. A felvételekre januárban került sor egy thaiföldi stúdióban. Akkori üzenetükben ezt írták rajongóiknak: „Ó, Föld bolygó lakói! Nagy örömmel jelentjük be, hogy ma beléptünk Thaiföldön a Krabi Road Studiosba, hogy elkezdjük a hatodik Alestorm album felvételét, melynek címe: ‘Curse Of The Crystal Coconut’. Lehet, hogy elloptuk ezt a címet a Donkey Kongtól. Vagy nem. Egyébként a következő három hétben itt leszünk, és 13 dalt rögzítünk, amelyek közül néhány annyira szörnyű lesz, hogy soha nem fog napvilágra kerülni. Azok, amelyek valamennyire rendben vannak, valamikor a nyár elején megjelennek a Napalm Recordsnál!”

Alestorm

A lemezre végül 11 dal került, és a pontos megjelenési dátum május 29. A fiúk a lemezfelvételek mellett videókat is forgattak Ázsiában a majdani videóklipekhez. Ezek közül az első a lemezt nyitó Treasure Chest Party Quest, melynek klipjét viszont Szerbiában készítették. A dal a zenekar szerint kihagyhatatlan partihimnusz lesz, mely elrepíti a hallgatót Tortugas legsötétebb tavernáiba és Christopher Bowes különleges humorának legmélyére.

Akár megragadsz egy friss kókuszdiót az album hatására, hogy kihörpintsd, akár kinyitsz egy üveg finom sört – mindkettő határozottan vad kalózkalandokhoz vezet. Az extra kalandokra vágyó kalózok részére pedig az Alestorm kiad egy 2 CD-s Mediabook verziót is a dalok úttörő 16. századi értelmezésével.

Dallista:

01 Treasure Chest Party Quest
02 Fannybaws
03 Chomp Chomp
04 Tortuga
05 Zombies Ate My Pirate Ship
06 Call of the Waves
07 Pirate’s Scorn
08 Shit Boat (No Fans)
09 Pirate Metal Drinking Crew
10 Wooden Leg Part 2 (The Woodening)
11 Henry Martin

Alestorm

kiadó oldalán már számtalan verzióban rendelhető az új lemez, és a zenekarhoz híven egy őrült verzióban is elérhető lesz, ami egy kókuszból készült kalózzsákba csomagolt magnókazettát és walkmant is tartalmaz.

Alestorm

Megosztás