Némelyik zenész nem könnyű eset. Nem is maradnak meg sokáig egy-egy zenekarban vagy túl sűrűn cserélik a zenésztársaikat. De azért az nem mindennapos, hogy az embert kirúgják a saját bandájából.

Alcatrazz featuring Doogie White

Úgy látszik, nem volt csupa öröm az idei év az Alcatrazz-táborban sem. A zenekar bejelentette, hogy megváltak alapító énekesüktől, Graham Bonnettől. Jimmy Waldo, Joe Stump, Gary Shea és Mark Benquechea a 2021-es Alcatrazz-turnéra Doogie White-ot (Rainbow, Yngwie Malmsteen, Michael Schenker Fest) szerződtették le. „Az Alcatrazz rendkívül izgatottan jelenti be, hogy jó barátunk, Doogie White fog velünk énekelni a 2021-es turnénkon – írták közleményükben vadonatúj Facebook-oldalukon. – Mindannyian imádjuk Doogie hangját, valamint az ő lenyűgöző diszkográfiáját. A zenekar kirobbanó élő show-t igér, mely tartalmazza az összes Alcatrazz-klasszikust, amit ismertek, plusz hozzáválogatunk még pár dalt Doogie Rainbow-val és a Michael Schenker Festtel, illetve a Michael Schenker’s Temple Of Rockkal készült albumairól is… Lehet, hogy még pár új dal is lesz!”

 

 

Ha vesszük a Ritchie Blackmore-ral, Yngwie Malmsteennel és Michael Schenkerrel is együtt játszó énekesek halmazát, gyakorlatilag nem is volt más alternatívájuk.

A hír, hogy az Alcatrazz új énekessel folytatja, kevesebb mint egy hónappal azután érkezett, hogy Graham Bonnet a közösségi médián keresztül jelentett be változásokat a csapat menedzsmentjében (konkrétan kirúgta Giles Laveryt). A többi zenekari tag szinte azonnal reagált egy saját nyilatkozattal, mondván: „Tekintettel Graham Bonnet Facebook-bejegyzésére, közöljük, hogy minket, az Alcatrazz zenekar tagjait még mindig Giles Lavery menedzser képvisel. Graham Bonnet nem diktálhat nekünk, hogy ki lehet, vagy nem lehet a kollektív és a személyes menedzserünk. Majd akkor nyilatkozunk, ha eljön az ideje.”

Most jött el az idő, és mindenkit meglepett a nyilatkozat. Bonnet sem sokáig késlekedett a válasszal: „Helló mindenkinek! Itt Graham. Ma reggel kaptam néhány üzenetet a korábbi bandatagok sajtóközleményére hivatkozva, és kénytelen vagyok itt reagálni, nem pedig privátban válaszolni mindenkinek. Csak hogy tisztázzuk, továbbra is az Alcatrazz-zal készítek felvételeket és így is lépek fel. Én vagyok az alapítója és a fő dalszerzője, és a tagja vagyok a zenekar 1983-as megalakulása óta. Jelenleg a stúdióban véglegesítem a harmadik Graham Bonnet Band albumot, és miután azt befejeztem, hozzákezdek egy új Alcatrazz-lemezhez. Tavasszal bejelentem a hihetetlen új Alcatrazz-felállást, és alig várom, hogy bemutathassam az új műsort a turnén! Ott találkozunk!” – üzente Facebook-oldalán.

Az igaz, hogy Bonnet volt az, aki az évek során, ha nem a saját nevén, akkor Alcatrazz featuring Graham Bonnetként lépett fel, míg az eredeti csapat két másik tagjáról szinte nem is hallottunk az 1987-es feloszlás óta. És ha csak az utolsó 5 évet vesszük, mióta Bonnet újra aktivizálta magát a lemezkészítés terén is, volt már a később Alcatrazzra átkeresztelt Graham Bonnet Band dobosa Mark Zonder és Mark Benquechea, basszusgitárosa Beth-Ami Heavenstone és Gary Shea, billentyűse Angelo Vafeiadis és Jimmy Waldo, gitárosa pedig Conrado Pesinato, Joey Tafolla, Kurt James és Joe Stump. De az énekes személye mindezidáig állandó volt.

Kár értük. Pedig az idén megjelent ’Born Innocent’ albumuk igen jól sikerült. De hát már egyikük se ma született, és nem is igazán ártatlanok.

Alcatrazz featuring Graham Bonnet

Megosztás