Elkészült az Alapi Power Band első videója, a Jégrevühöz készült klipet a gödöllői Művészetek Háza színháztermében forgatták. Amellett, hogy a kisfilmet megnézheted, a Hard Rock Magazin oldalán exkluzív információkat is kaphatsz a zenekar első albumáról.

Alapi Power Band

Október 20-án (vagy akörül, mivel a gyártás igencsak ki van centizve) jelenik meg szerzői kiadásban az Alapi Power Band első nagylemeze, mely nemes egyszerűséggel a ‘No.1’ címet kapta, ami jó hír, mert láthatólag hosszabb távra terveznek a fiúk. Korábban már részletesebben is bemutattuk a tagokat, úgyhogy most csak felsorolásszerűen: Alapi István gitáros, Lőrincz Károly énekes, Takács „Kanóc” Roland basszusgitáros, Pompor „Samu” László billentyűs, Sümeghi Tamás dobos és Frics Balázs ütőhangszeres nevéhez kötődik a lemezen szereplő 10 dal, a dalszövegeket Gerendás Péter és Pompor Samu írta, a lemez borítóját Havancsák Gyula készítette.

 

 

Az első nóta, melyhez klipet forgattak, a Jégrevü, és a stílus meglehetősen hasonlít Alapi István korábbi projektjének, a Jeffnek a világához (magyarul: erős Toto-hatásokat mutat). „Eredetileg, amikor Gerendás Peti először elküldte a szövegeket, egyikhez sem írta oda a dal címét. Így aztán mindegyiknek volt egy munkacíme a zenekaron belül, ami a szöveg valamelyik jellegzetes szava volt. Ennek a dalnak rögtön az első mondatában ott volt a »Jégrevü« szó, amiből persze semmire sem lehet következtetni a témáját tekintve, de olyan sokszor mondtuk ki a felvételek során, hogy amikor bármilyen egyéb lehetséges cím felmerült, már nem tudtuk magunkévá tenni. Szóval végül maradt a Jégrevü. Egyébként ennek előbb játszottuk egy akusztikus verzióját az M2 Petőfi TV Akusztik adásában, minthogy bárki hallhatta volna az eredetit” – avatott be minket a részletekbe Alapi, aki kizárólag a Hard Rock Magazinnak a többi dal címét is elárulta, hogy teljes legyen a kép.

A ‘No.1’ lemez dallistája:

01. Drágakő
02. Jégrevü
03. Hírfolyam
04. Barátok a múltból
05. Igazgyöngy
06. 100 éves találkozó
07. Elkísér a dal
08. Éjszakai repülés
09. Itt élni jó
10. Elkísér a dal (Instrumentális mix) (bónuszdal)

Alapi Power Band - No.1

Megosztás