Az Alapi István, Takács „Kanóc” Roland és Sümeghi Tamás alkotta eredeti Alapi Power Band hattagú formációvá bővült. Lőrincz Károly énekessel, Pompor „Samu” László billentyűssel és Frics Balázs ütőhangszeressel kiegészülve készítették el saját dalaikból álló lemezüket, amit 2024. január 27-én mutatnak be az Analog Music Hallban.

Alapi Power Band

Ez a hazai szupergroup közel 10 éve alakult, tagjai különböző nagy sikerű formációkból ismerhetők. Koncertprogramjukat azokból a népszerű, ma már klasszikus rockdalokból állították össze, melyeket mindannyian nagyon szeretnek és melyek ikonikusnak számítanak a világ minden részében: a Deep Purple, Whitesnake, Jimi Hendrix, Toto, Jeff Beck, Led Zeppelin legismertebb számai. A zenekar idén év végére elkészül új lemezével, egy magyar nyelvű rockalbummal, melyet az Alapi Power Band 2024. január 27-én mutat be a közönség előtt az Analog Music Hallban. Az M2 Akusztik című műsorában már el is játszották Kérlek, hogy szólj című saját szerzeményüket.

 

 

A zenekar névadója, Alapi István hazánk egyik legjobb és legnépszerűbb Fonogram-, Artisjus-, ProArte-díjas gitárosa, zeneszerzője, akit elsősorban az EDDA Művek tagjaként ismerhet a nagyközönség, bár számtalan egyéb hazai és külföldi projekt közreműködője is volt az elmúlt évtizedekben.

Lőrincz Károly a hazai zenei paletta egyik legfigyelemreméltóbb hangú rockénekese, a nemzetközi fesztiválszférában is népszerű, Fonogram-díjas Asphalt Horsemen zenekar frontembere, ezen kívül időről időre számos hazai formáció tagjaként is feltűnt. Több mint 20 éve a Whitesnake Tribute Band tagja, melyen keresztül Alapi Istvánnal való zenei kapcsolódása számtalan közös produkció részévé tette. Elkötelezett zenész, akit rengeteg külföldi sztárzenekar kért fel közös zenélésre. Fontos része életének a gyerekekkel való zenei munka, erre példa, hogy felkérték egy nemzetközi heavy metal gyereklemez, a Heavy Saurus hazai változatának magyar hangjának.

Pompor „Samu” László billentyűs-énekes, a zenekar egyik „aduásza”, aki a legszélsőségesebb zenei kihívásoknak is képes eleget tenni, billentyűsként és énekesként is bizonyította ezt zenei pályájának több mint 30 éve alatt.

Takács Roland Adrián, közismert nevén „Kanóc”, a „Heavy Metal Funk Basszusgitározás Hazai Nagykövete”, jelenleg az Ocho Macho zenekar sorait erősíti, de a közönség számtalan alkalommal élvezhette különlegesen attraktív, virtuóz játékát T.M. Stevens, Stevie Salas, Brian Tichy, a Varga Miklós Band, a Káosz Központ vagy a magyarországi Whitesnake Tribute Band koncertjein.

Sümeghi Tamás dobos nemcsak az Action, Sugarloaf, Keresztes Ildikó Band, Szekeres Tamás Band, Varga Miklós, Balázs Fecó és sok-sok más zenekar és előadó sorait erősítette eddigi pályája során, miközben külföldi sztárokkal is dolgozott (Andy Irvine, Harold Todd), de más műfajokból is kivette részét, pl.: az Opera díváival is fellépett és musicalfilmekben is közreműködött. Napjaink egyik legfoglalkoztatottabb dobtanára is, aki idejének nagy részében elkötelezetten foglalkozik a fiatalok szemléletformálásával a zene területén előadások, workshopok formájában, ezenkívül a diszlexiás gyerekek olvasástanulását segítő zenés segédanyag létrehozásában domináns részt vállalt, valamint tananyagként bekerült ’A könnyűzenei dobolás története1910-től napjainkig’ című oktatófilmje a Szent György Hang- és Filmművészeti Technikumba, mindemellett több mint 10 éve az Alapi Power Band oszlopos tagja.

Frics Balázs, aki a zenekart percussion-tudásával erősíti, kíváló énekes és dobos is, főként blues-, rock-, funkyformációknak volt tagja (ST. Bluesseum, Stoneface, Milfunktion). Világzenei formációkban perkázott roma hagyományőrzőkkel, felvidéki magyarokkal jazz-funk-os népzenei feldolgozásokat hoztak létre.

Jegyet a TIXA felületén válthatsz, további információk az esemény Facebook-oldalán.

Alapi Power Band

Megosztás