Nyolc év kihagyás után elindult az AC/DC aktuális turnéja, amelynek középpontjában a lassan négy éve megjelent ’POWER UP’ album áll.

Az AC/DC-t még az ág is húzza, mondhatnánk, ha végignézzük a banda elmúlt nyolc évét. A bajok Malcolm Young betegségével, majd halálával kezdődtek, folytatódtak Phil Rudd rendőrségi ügyével, mindezt tetézte Brian Johnson hallásproblémája, majd Cliff Williams bejelentése, miszerint a ’Rock Or Bust’ turné lezártával kiszáll a rock and rollból. Bár Axl Rose sikeres beugrása megmentette a bandát, a magára maradt Angus Young nem tudta hirtelen, mitévő legyen a koncertek után.
Teltek az évek, egyszercsak elkezdtek gyűlni a jól ismert arcok a vancouveri stúdióban, és megjelent a ’POWER UP’ album 2020 végén. Igen ám, de nem tudtak turnézni a járvány okozta lezárások miatt, aztán a világ hiába nyílt ki újra, az AC/DC továbbra is hallgatott. Tavaly végre Amerikában a ’Desert Trip’ fesztiválon színpadra álltak, ám Phil Rudd rovott múltja miatt nem léphetett be az országba, így az ismert sessiondobos Matt Laug ugrott be a bulira. 2024-ben eljött a ’PWR🗲UP’ turné ideje, amivel a zenekar 50 éves fennállását is ünneplik. Sajnos Cliff Williams ezt már nem vállalta, helyette Chris Chaney a Jane’s Addictionból pengeti a basszust. Itt tartunk ma.

 

 

Az aktuális európai turné 17 állomásának 24 koncertjére már alig van jegy, a július 21-én megrendezendő pozsonyi bulira még akadnak belépők. Tegnap elstartolt az AC/DC utazó rock and roll cirkusza a németországi Gelsenkirchenben, ahol Angus Young, Brian Johnson, Stevie Young, Matt Laug és Chris Chaney a következő műsort adták elő:

Megosztás