A Stratovarius exgitárosának grandiózus projektje negyedik fejezetéhez ért. Ismert énekesekből most sincs hiány, de a Dream Theater-, a Turilli / Lione Rhapsody- és az ex-Amaranthe-énekesen kívül a Frontiers-istálló friss csikói is felvonulnak a kiadványon.

Timo Tolkki

Az Avalon metálopera-sorozat koncepciója 2012 második felében született meg a finn zeneszerző-producer-gitáros, Timo Tolkki fejében, és 2021-re elért a negyedik részhez. Tolkki az elmúlt évben kezdett dolgozni az új dalokon, és ismét kapcsolatba lépett Aldo Lonobilével (Secret Sphere, Archon Angel, Sweet Oblivion), aki már az előző rész producere is volt. A ‘The Enigma Birth’ dalaiban a korábbi Avalon-albumokhoz hasonlóan fantasztikus énekesek szerepelnek, köztük James LaBrie (Dream Theater), Fabio Lione (Turilli / Lione Rhapsody, Angra, Eternal Idol), Jake E. (ex-Amaranthe, Cyhra), Marina La Torraca (Phantom Elite, Exit Eden), Brittney Hayes (Unleash The Archers), Raphael Mendes (Icon Of Sin), Caterina Nix (Chaos Magic) és a YouTube énekes sztárja, PelleK. A június 18-án a Frontiers Musicnál megjelenő album első kislemeze április 13-án érkezik. A finn gitármágus mellett csak olasz zenészek szerepelnek az anyagon.

 

 

A zenekar összetétele:
Timo Tolkki – gitár
Andrea Arcangeli – basszusgitár
Marco Lazzarini – dob
Antonio Agate – billentyűs hangszerek
Federico Maraucci – gitár
Aldo Lonobile – gitár

Kapcsolódó hír, hogy Tolkki negyedik szólólemezének elkészítésére egy másik olasz kiadóval, a Wanikiya Recorddal szerződött, a ‘Union Magnetica’ a tervek szerint november 1-jén jelenik meg.

A ‘The Enigma Birth’ dallistája:

01. The Enigma Birth (feat. PelleK)
02. I Just Collapse (feat. Caterina Nix)
03. Memories (feat. Caterina Nix & Brittney Slayes)
04. Master Of Hell (feat. Raphael Mendes)
05. Beautiful Lie (feat. James LaBrie)
06. Truth (feat. Jake E.)
07. Another Day (feat. Marina La Torraca)
08. Beauty And War (feat. Raphael Mendes)
09. Dreaming (feat. Fabio Lione)
10. The Fire And The Sinner (feat. Jake E. & Brittney Slayes)
11. Time (feat. Marina La Torraca)
12. Without Fear (feat. Fabio Lione)

Timo Tolkki's Avalon The Enigma Birth

Megosztás