A Sum 41 még januárban bejelentette, hogy befejezi földi pályafutását, és akkor úgy nézett ki, hogy a Nova Rockra kell kimenni annak, aki még látni akarja a bandát, ám a turné utolsó szakaszába a Budapest Sportaréna is bekerült.

Sum 41 Sum41

A 2000-es évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekarának tagjai tavaly úgy döntöttek, hogy befejezik a közös zenélést és a rajongóktól egy ütős dupla lemezzel és az eddigi legnagyobb turnéjukkal búcsúznak el. A Sum 41 szerencsére a magyar rajongóktól is elköszön utolsó turnéján, így mindenkinek ott a helye 2024. november 12-én a Papp László Budapest Sportarénában!

 

 

A Sum 41 sosem akart beilleszkedni. Nem foglalkoztak vele, nem is próbálták. Ehelyett erőteljesen és lendületesen indultak útnak jellegzetes stílusukkal, amelyet pop-punk énektémák és metálos zenei hozzáállás jellemzett. Ennek eredményeképpen a Sum 41 páratlan képet hozott a populáris kultúrába az ‘MTV Total Request Live’ századfordulós eluralásától kezdve egészen a ‘When We Were Young’ fesztiválon bemutatott parádés fellépésükig. Egy év leforgása alatt kérte fel őket Iggy Pop együttműködésre – így született a Little Know It All című dal – és tisztelegtek a Metallica előtt egy kirobbanó koncerttel az ‘MTV Icon’ felkérésére. Zenéjük végigsöpört a nagy filmes franchise-okon is a Pókembertől kezdve az Amerikai pitén át a Hajrá csajokig. Igazi mesterhármast hoztak össze a mára már klasszikusnak számító, platina státuszt elért ‘All Killer No Filler’ (2001), a bearanyozódott ‘Does This Look Infected?’ (2002) és a szintén arany ‘Chuck’ (2004) lemezekkel. A szabályokat és az elvárásokat figyelmen kívül hagyva, ismét az ösztöneikre hallgatva a zenekar – Deryck Whibley (ének, gitár), Dave Baksh (gitár), Jason McCaslin (basszusgitár), Tom Thacker (gitár) és Frank Zummo (dobok) – egy szenvedélyes záró kinyilatkoztatással búcsúzik a ‘Heaven :x: Hell’ című dupla album formájában. A ‘Heaven’ 10 számnyi energikus pop-punk dalt tartalmaz, míg a ‘Hell’ 10 heavy metal himnuszból áll. Nagyszerű, tökös, az eddigi legmerészebb és legjobb munkájuk, amely az alábbi hivatalos playlistre klikkelve végighallgatható.

Az új albummal a zenekar az eddigi legnagyobb turnéjára indult, és a körút európai részét több mint 35 000 rajongó előtt zárja a Paris La Défense Arenában, a koncert már most telt házas. ,,Imádom a Sum 41-et, azt, amit elértünk, amit elszenvedtünk, és hogy mindenen keresztül kitartottunk egymás mellett, ezért is akarom abbahagyni – mondta Deryck. – Annyiszor volt már olyan, hogy feloszolhattunk volna, valamilyen okból kifolyólag mégis kitartottunk. Büszke vagyok erre. Itt a megfelelő idő arra, hogy elbúcsúzzunk. Minden energiámat arra fordítom, ami előttem áll. Ez lesz életünk legnagyobb turnéja, és azt akarom, hogy ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk. Ennyi.”

A Sum 41 az utolsó koncertjét Magyarországon a Budapest Arénában adja 2024. november 12-én, a Neck Deep társaságában. Jegyek a regisztrált Live Nation-tagok számára már elérhetőek, a Spotify pre-sale június 27-én 10 órakor kezdődik, végül a teljes körű jegyértékesítés június 28-án, pénteken 10 órakor indul a Live Nationnél, további infók az esemény Facebook-oldalán.

Sum 41 Sum41

Megosztás