A Speedy Ortiz első magyarországi koncertje március 12-én, azaz MA ESTE lesz a Dürer Kertben. Az amerikai banda új lemeze ‘Rabbit Rabbit’ címmel lát napvilágot szeptember 1-én, a babonás címmel a zenekar egyszerre kívánja magához vonzani a szerencsét és megküzdeni a visszatérő démonokkal.

Speedy Ortiz

11 évvel ezelőtt jelent meg a Speedy Ortiz első nagylemeze, a ‘Major Arcana’ Sadie Dupuis otthoni felvételeivel, de a szólóprojekt gyorsan teljes értékű zenekarrá nőtte ki magát, amelyet ma már világszerte szeretnek beszólogatós szövegei, fülbemászó refrénjei és innovatív zenéje miatt.
Az áttörést hozó album kritikai elismerést és fesztiválszerepléseket hozott a zenekar számára, valamint egy meghívást az NPR Tiny Deskre, amit azonban nem fogadtak el. “Egy többhónapos, szabadnapok nélküli turné közepén aggódtunk, hogy nem tudunk eleget próbálni ahhoz, hogy átgondoltan adaptáljuk a zajos alagsori zenénket a Tiny Desk környezetébe, és megkérdeztük, hogy megtehetnénk-e máskor” – magyarázta Sadie.
Tíz évvel később jött el a “máskor”.

 

 

A szereplésnek azonban más apropója is van: a ma már Philadelphiában élő Speedy Ortiz szeptember 1-én adja ki új albumát ‘Rabbit Rabbit’ címmel Dupuis saját kiadóján, a Wax Nine-on keresztül. A megjelenést szándékosan időzítették a hónap elejére: az albumcím egy angolszász babonás mondókára utal, amelynek az a lényege, hogy a “rabbit rabbit” varázsigét ismételgetik a hónap első napján, hogy szerencsét hozzon a többi napra. Dupuis ezt kényszerbetegséggel és traumákkal küzdő gyerekként élte át, így amikor a dalszerzés során felidézte a súlyos emlékeket, sorsszerűnek tűnt, hogy a zenekar negyedik lemezének címében ez visszaköszönjön.

Ma este a Dürer Kert kistermében lép fel a banda, a belépő 7 500 Ft, további infó az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás