Dzsessz, rock, jazz-rock – a legendás dobos, Simon Phillips több mint négy évtizedes pályafutása során megmutatta, hogy mindenféle zenei környezetben képes kiválóan helytállni. A világhírű zenész a RaM Színházban ad koncertet május 2-án.

Simon Phillips

A precizitás, az intenzitás és az érzelmek jellemzik Simon hangzását. Fiatal korától kezdve a világ számos kiemelkedő zenészével dolgozott együtt, többször is letette névjegyét történelmi felvételek és turnék sokaságával szerte a világon.

 

 

Simon Phillips olyan ikonikus személyiségekkel dolgozott együtt, mint Jeff Beck, Jack Bruce, Pete Townshend, Al Di Meola, Jon Anderson, Jan Hammer, Stanley Clarke, Jon Lord, Mike Oldfield, Brian Eno, majd hamarosan olyan neves lemezfelvételek és turnék következtek, mint Mick Jagger, Asia, The Who, Gary Moore, Joe Satriani, TOTO és még sokan mások.

Az első Protocol-kiadvány 1989-ben jelent meg, de Simon kompozíciói a 2013-as ’Protocol II’ albummal kezdtek igazán kiteljesedni. A ’Protocol II’ szilárdan megalapozta Simon új felállását, mint a jazz-rock történetének egyik igazán nagy zenekarát. 2022-ben jelent meg a ’Protocol V.’ A zenekarban Ernest Tibbs (basszusgitár), Otmaro Ruiz (billentyűsök), Jacob Scesney (fúvósok) és Alex Sill (gitár) játszik. Ez egy nagy energiájú, dallamokkal teli gyűjtemény, mely magán viseli Simon Phillips kézjegyét, ahogy azt a Protocol örökségtől már megszokhattunk!

A május 2-i koncert a RaM Színházban a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében valósul meg. Jegyek a JazzFest Budapest honlapján válthatók.

Megosztás