A hét közepén Ian Paice még videóüzenetben invitálta a magyarokat az A38 Hajóra, szombaton este azonban már ők is lemondták a turné hátralévő részét.

A többszöri halasztást szenvedett Ian Paice és a Purpendicular-turné a szigorodó korlátozások ellenére is elindult, és a zenekar eltökélt volt amellett, hogy december 12-én Budapesten is fellépnek majd, annak ellenére is, hogy az ausztriai koncertet már le kellett mondani. A lezajlott koncertek programját látva a klasszikusok mellett meglepetésdalok is kerültek a Neil Murray-vel kiegészült csapat műsorába. Szombaton este azonban a zenekar közleményt adott ki arról, hogy az egyes európai országokban meghozott új korlátozó intézkedések ellehetetlenítik a koncertezést, ezért az idei év hátralévő koncertjeinek többségét, így a budapesti fellépést is le kell, hogy mondják. A szervező Livesounds dolgozik az együttessel azon, hogy a Purpendicular műsora eljusson Magyarországra 2022-ben, mivel azonban elképzelhető, hogy ez más keretek között, ill. még nem ismert időpontban valósul meg, ezért a most megváltott koncertjegyek hétfőtől visszaváltásra kerülnek. Az online vásárolt jegyeknél a jegyiroda jelentkezik, az egyéb esetekben a jegy visszaváltásával kapcsolatban a jegyiroda-hálózatot kell keresni.

 

 

„Sajnálattal és szomorúsággal kell bejelentenünk, hogy a világjárvány és a kormányzati korlátozások egyre erősödő ereje miatt le kell mondanunk az idei turné hátralévő időpontjait. A legtöbb dátumot 2022. január végére tervezzük átütemezni. A zenekar a németországi Dillingenben és Kehlben még lejátssza a koncerteket, mielőtt befejezné! Mi mindent megtettünk, ami tőlünk tellett, de 2022-ben újra belevágunk! Most a rajongóink, a zenekar és a stáb biztonsága a legfontosabb” – állt a zenekar közleményében.

Megosztás