Szokás szerint 2020-ban is a Stagediving Fesztivál jelenti az év első nagyobb underground megmozdulását, amin olyan zenekarok lépnek fel, mint…

Stagediving

…a Watch My Dying, a Cadaveres, vagy a Salvus. Mellettük láthatjuk a 2017-ben a Wackent is megjárt Nova Prospectet, a tavalyi év egyik legjobb hazai metállemezét elkészítő Salvust, az itthon egyedülálló csellós felállásban dolgozó Leechert, és persze a Needless, az Unforeesen, a Hortobány Hardcore Crew, a Sleepless, a Mirror, a Heedless Elegance, a Nest Of Plagues, az As Karma Brings, vagy a Hatvan City Hardcore.

 

A hosszabb távú siker titka talán abban keresendő, hogy az immár 17. alkalommal megrendezett fesztiválra egyszerre jellemző az állandóság és a folyamatos változás is. A bulit a kezdetek óta szervező Kovács Péter így beszélt erről:

„Amikor 2005 októberében plakátoztuk az első Stagedivingot, én sem gondoltam volna, hogy tizenöt évvel később is fut majd a sorozat. Egy rozzant Ford Escorttal, meg egy nagy vödörnyi tapétaragasztóval jártuk a várost, és aki nem a plakátot ragasztotta, az vagy azt figyelte, van-e rendőrautó látótávolságon belül, vagy a megfelelő háttérzenéket válogatta a kazettákkal telepakolt kesztyűtartóból, Hofitól a Slayerig. Az első buli az épp a Klausztrofónia lemezzel koncertező Watch My Dying és az akkor pár hónapja létező Cadaveres párosára épült, mivel velük dolgoztunk együtt legtöbbet, és emberileg is jól kijött egymással a két csapat. Rajtuk kívül olyan, ma már jórészt történelemnek számító nevek voltak a plakáton, mint a Chaos of Disorder, a Szeg, vagy a Monastery, és sajnos mára a koncertnek akkor helyet adó Kultiplex is rég a múlté.

A Stagediving viszont most is itt van, aminek az egyik oka az, hogy jó ideje beálltunk már arra, hogy ez legyen az év első nagyobb underground eseménye, hiszen januárban nincs olyan dömping, ami tavasszal és ősszel, hogy mondhatni egymásnak adják a kilincset most már a neves külföldi zenekarok is a pesti klubokban. A másik pedig természetesen az, hogy igyekszünk minden alkalommal a magyar underground legjobban pörgő zenekarait meghívni az állandó fellépők mellé.”

 

A rendezvény ideje alatt a Dürer Kert folyosóján a Watch My Dying gitárosa, Bori Sándor kiállítása tekinthető meg.

Nagyterem:

19:30 Leecher
20:30 Nova Prospect
21:30 Don Gatto
22:40 Cadaveres
00:00 Watch My Dying

041:

19:30 Unforeesen
20:30 Hortobány Hardcore Crew
21:30 Salvus
22:40 Mirror
23:50 Heedless Elegance

Kisterem:

20:00 Nest Of Plagues
21:00 Sleepless
22:00 As Karma Brings
23:00 Needless
00:10 Hatvan City Hardcore

After: DJ Ozsi

17. Stagediving Fesztivál
2020. január 11. 19.00
Budapest, Dürer Kert
Jegyár: 2490 Ft
Elővételes jegyvásárlás a Tixa rendszerében.

Megosztás