Hogy lehet egy death metal album, amelynek központi témája a pesszimizmus, nem negatív? Az At The Gates megmutatja, hogy kell ezt csinálni!

At The Gates

A dallamos death metal svéd harcosai lerántották a leplet júliusban megjelenő új stúdiólemezükről, amely ’The Nightmare Of Being’ címmel jelenik meg a Century Media Records gondozásában. A lemez felvételei több helyszínen készültek: a dobokat Jens Bogren irányításával rögzítették a Studio Gröndalban, a gitár- és a basszusgitársávokat Andy La Rocque vezetésével a Sonic Train Studio falai között, az éneket pedig Per Stålberg vezetésével a Welfare Soundsban. A keverés és a maszter a Fascination Street Studiosban készült Jens Bogren keze nyomán.

 

 

A csapat énekese, Tomas Lindberg Redant így mesélt a lemez koncepciójáról: „A pesszimizmus lett a teljes lemezen átívelő téma, ezért mélyen belemerültem a pesszimista filozófusok tanaiba, megpróbáltam megérteni ezt a fajta világszemléletet. Ez nem egy negatív lemez, nekem személy szerint inkább egy átjáró az új ötletek felé különböző perspektívák kipróbálása által. Azt hiszem, mondhatnák úgy is, hogy az album koncepciója a pesszimizmus bemutatása. Ez egy nagyon sötét album, de nem negatív.” Zenei értelemben eközben egy újonnan felszabadult és merész At The Gatest ismerhetünk meg a legbátrabb és a leghipnotizálóbb anyagon keresztül, amit valaha írtak. Az énekes szerint „még mindig 100 százalékig At The Gatesnek hangzik, de annál sokkal több…” A kiadó azt is elárulta, hogy az előrendelés április 30-án startol.

’The Nightmare Of Being’ dallista:

01. Spectre Of Extinction
02. The Paradox
03. The Nightmare Of Being
04. Garden Of Cyrus
05. Touched By The White Hands Of Death
06. The Fall Into Time
07. Cult Of Salvation
08. The Abstract Enthroned
09. Cosmic Pessimism
10. Eternal Winter Of Reason

At The Gates - The Nightmare Of Being

Megosztás