Öt év után ’Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism’ címmel végre új albumot jelentet meg a grindcore veterán Napalm Death. Az albumról Mark ’Barney’ Greenway néhány részletet már el is árult.

Napalm Death

A grindcore amerikai úttörője a Century Media Records segédletével szabadítja a világra új albumát ’Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism’ címmel. A lemez munkálatai ismét Russ Russell producer segítségével zajlottak, a 2015-ben megjelent ’Apex Predator – Easy Meat’-hez hasonlóan. A borítót Frode Sylthe készítette.

 

 

Mark ’Barney’ Greenway így nyilatkozott a közelgő album témájáról: „A következő mondat ragadt a fejemben, amikor elkezdtem gondolkozni az album tematikáján: A mások. Abban az időben ismertem fel, hogy mindenkiben kialakul és gyorsan növekszik a félelem és a paranoia, kezdve a bevándorlóktól egészen a fluid szexualitású emberekig. Ez nagyon ellenséges reakciókkal kezdődött és szinte erőszakos küzdelmekbe torkollott. Természetesen nem mindenki foglalkozik az ilyen reakciókkal, ám az alapvető megértés hiánya idővel mérgező lehet. Nem azt mondom, hogy ez egy teljesen új jelenség, de a közelmúltban még fűtötte is néhány különösen támadó hozzáállású ember, főleg politikai körökben. Emiatt úgy éreztem, hogy természetes ellenszer lehetne, ha támogatnám az alapvető humanitást és a szolidaritást.”

A borítót így magyarázta Barney: „Az album borítója egy fehér galambot állít a középpontba, mely a béke és az együttműködés általánosan elismert szimbóluma. A galambot nagyon hevesen a halálba simogatta a sterilizáló kéz, összetörtnek és véresnek tűnik. A galamb mellén a vérből kirajzolódó jelkép az egyenlőség szimbóluma, amely azt szemlélteti – legalábbis vizuálisan –, hogy az egyenlőség végül mindig utat tör magának. A sok negatívum közepette egy pozitívum, hasonlóan ahhoz, ahogy maga az album címe is egy kicsit oximoron.”

Az első kislemezdalt július 24-én mutatják be és ekkor indul az album előrendelése is, mely várhatóan több formátumban is elérhető lesz.

A ’Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism’ dallista:

01. Fuck The Factoid
02. Backlash Just Because
03. That Curse Of Being In Thrall
04. Contagion
05. Joie De Ne Pas Vivre
06. Invigorating Clutch
07. Zero Gravitas Chamber
08. Fluxing Of The Muscle
09. Amoral
10. Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism
11. Acting In Gouged Faith
12. A Bellyful Of Salt And Spleen

Napalm Death

 

Megosztás