Megalakulásának 20 éves évfordulója alkalmából júniusban egy válogatással jelentkezett a Zorall, most pedig egy új dalokat tartalmazó friss nagylemezzel lepte meg rajongóit a Koroknai Árpád énekessel tovább zakatoló banda.

Zorall

Mivel a világ kifordult önmagából, a Zorall is egy (tőlük) szokatlan anyaggal rukkolt elő. Tizenegy különböző stílusgyakorlat – lírai dal, modern metál, doom, dallamos rock, régisulis heavy, és persze bulis témák – az albumon, plusz egy bónusz szám. Természetesen felkerült a korongra a ’Zorall 20’ lemezről már ismert két új nóta, a digitális kislemezként is kiadott Az emlékezés dala, illetve a Hamis álmok is.

 

 

Lévai Hangyássy László basszusgitáros kezdte meg mondandóját a korongról: „Voltak amúgy mashup ötletek, meg komplex elképzelések, sőt, volt olyan dal, aminek neki is szaladtunk, de valahogy most nem éreztük ezt annyira.” „Erre az anyagra tényleg mindenki hozott ötleteket. Bárki bedobhatott bármit, és mindenki be is dobott mindent” – folytatta Barbaró Attila gitáros, Koroknai Árpád énekes pedig így zárt: „Egyszerűen a zenekar ilyen, a rockzenén belül elég széles skálán mozognak a behatásaink is. A magam részéről kifejezetten örülök neki, hogy egy ilyen kísérletezőbb, sokszínű albumot sikerült tető alá hoznunk. Ez a lemez vízválasztó lesz…”

A zenekar munkásságát követőknek az albumról még ismerős lehet az utóbbi néhány koncerten már többször előadott, július végén pedig – ütős képi világgal megtámogatott – videóklipként is bemutatott Miből főzzünk pálinkát? című dal.

A CD egy tematikus H-Music magazinnal együtt jelent meg – a 32 oldalas kiadványban nemcsak a Zorall legénységével, hanem a hazai rock/metál színtér kiemelkedő frontembereivel is olvasható interjú.

’Fordított világ’ dallista:

01. Hol volt, hol nem volt
02. Időkoldus
03. Fordított világ
04. Túl szép
05. Hamis álmok
06. Vakon
07. Újra szól a V-Motor
08. Tetkósdal
09. Az emlékezés dala
10. Miből főzzünk pálinkát?
11. Hagyma
12. Az emlékezés dala 2 (bónusz)

Zorall

Megosztás