fbpx

Zakk Wylde és tribute csapata saját felfogásában újra felvette a Black Sabbath fél évszázados első albumát. A szeptemberben megjelenő lemeznek a mai trendekkel ellentétben nem lesz digitális kiadása.

Zakk Sabbath

’Vertigo’ címmel jelenik meg a Zakk Sabbath második hivatalos albuma, melyen majdnem teljes egészében előadják a Black Sabbath első albumát. A lemez címe a Sabbath egykori lemezkiadójának neve. Lemaradt róla a Crow-feldolgozás, az Evil Woman, viszont rákerült az annak idején csak kislemezen kiadott Wicked World. „Összehasonlítva a ’Paranoid’-dal, mely mai szemmel olyan, akár egy best of album, az első lemez dalai nem annyira ismertek. Egy abszolút kísérleti album, mely felfedezésre várt, ezért is volt kihívás felvenni, nem elfelejtve, hogy nekünk is megvoltak a saját elképzeléseink, hogyan csináljuk.” – mondta Zakk Wylde a műhelytitkokról.

Az album nem lesz elérhető digitális, letölthető formában, csak digipack CD-n, CD/DVD kombón (ehhez egy könyv is jár), valamint vinylen.

„Így sokkal autentikusabb, mert azokban az időkben a vinyl uralta a világot. Mi ebben nőttünk fel, és ez egy tök jó dolog. Egy rajongó számára a letöltés vagy a streaming nem helyettesíti a fizikai hanghordozót.” – így érvelt a megjelenési forma mellett Blasko, a zenekar basszusgitárosa.

A lemez műsora:

01. Black Sabbath
02. The Wizard
03. Wasp / Behind the Wall of Sleep / N.I.B.
04. Wicked World
05. A Bit of Finger / Sleeping Village / Warning

A zenekar jelenlegi felállása:

Zakk Wylde – gitár, ének
Blasko – basszusgitár
Joey Castillo – dob

Zakk Sabbath - Vertigo


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás