Öt év után új saját dalokat tartalmazó albummal rukkol elő Yngwie Malmsteen. A svéd gitárvirtuóz a megjelenési dátumot és a címet is elárulta, ahogy azt is, hogy ezúttal mindenből több lesz a lemezen.

Yngwie Malmsteen

A minap Eddie Trunk műsorának a vendége volt Yngwie Malmsteen a SiriusXM rádiócsatornán, ahol a gitáros beszélt új lemezéről, a júliusban érkező ‘Parabellum’-ról. „Az egész évet dalszerzéssel és felvételekkel töltöttem, úgyhogy nagyon izgatott vagyok a lemez miatt. Nyilvánvalóan szerettem volna koncertezni, de mindannyian tudjuk, hogy mi történt.”

 

 

A svéd zenésznek 2019-ben jelent meg legutóbbi kiadványa, a ‘Blue Lightning’, amelyen blues klasszikusokat dolgozott fel, saját dalokkal teli szólóanyaga viszont csak 2016-ban, ‘World On Fire’ címmel, úgyhogy nagyok az elvárások. Malmsteen szerint meglepi majd a rajongókat az új album. „Legutóbb a ‘Trilogy’ idején dolgoztam annyira intenzíven, mint most, és nemcsak a felvételek, hanem a dalszerzés, valamint a hangszerelés terén is. Teljesen őrült irányba indultam el… Mindenki a klasszikus dolgokról ismer, és ez nagyon is az, azonban meglátjuk, az emberek hogyan reagálnak majd rá, ugyanis egy kis idő után, miután ismét meghallgattam, arra jutottam, hogy elég extrém. Gyorsabban játszom, mint valaha és mindenből több van benne. […] Nem lesznek rajta furcsa kilengések, mint mondjuk a blues (amit természetesen nagyon imádok), szóval ez egy nagyon is Malmsteen-szerű klasszikus anyag, méghozzá kis extrával, talán egy kicsit extrémebb, mint korábban.”

Megosztás