Új zenekarral jelentkezett Martin Mendez, az Opeth basszusgitárosa. A csapat death metalban utazik, első daluk pedig meghallgatható a folytatásban.

A Nuclear Blast gondozásában jelenik meg március 20-án a White Stones első lemeze ’Kuarahy’ címmel. A banda főembere Martin Mendez basszer az Opethből, aki elmondása szerint korábban sosem írt teljes dalokat, sőt ötleteit sem prezentálta Mikael Åkerfeldtnek, az Opeth főnökének. „Mindig is írtam zenéket otthon, de sosem volt önbizalmam, hogy valami ilyesmit csináljak – mondta Mendez. – Sosem írtam teljes dalt korábban és nem is mutattam meg az ötleteimet Mikael Åkerfeldtnek az Opethből. Az első dal csak szórakozásból jött, nem is igazán volt elképzelés mögötte. A White Stonesnak egyébként nincs köze az Opeth-hez, nem is látok párhuzamot a kettő között. Egy pár hónapja mutattam meg a ’Kuarahy’-t Mikaelnek, és nagyon tetszett neki, örült nekem. A bandában mindenkinek van side projektje, ez fontos dolog. Annyit turnézunk, hogy az könnyen felemészthet, szóval jó dolog valami mást csinálni. A White Stones megerősített és feltöltött energiával.”

A lemez egyébként a zenész szülővárosáról kapta a nevét, ugyanis Martin Mendez Uruguayból származik, de zeneileg is a gyökereihez utazik vissza a dalokban. Az első dal, a Drowned In Time máris meghallgatható, alább pedig a lemez tartalma található.

‘Kuarahy’ számlista:

01. Kuarahy
02. Rusty Shell
03. Worms
04. Drowned In Time
05. The One
06. Guyra
07. Ashes
08. Infected Soul
09. Taste Of Blood
10. Jasy

White Stones-Kuarahy

Megosztás