Második lemezét jelenteti meg augusztusban a Martín Méndez nevével fémjelzett White Stones. Az albumról egy dal, a Chain Of Command máris meghallgatható.

White Stones

Az Opeth soraiban ismertté vált basszusgitáros, Martín Méndez nemrég új bandát hozott össze White Stones néven, hogy újra a virtuóz death metal vizeire evezhessen. Az augusztus 27-én megjelenő ’Dancing Into Oblivion’ című második stúdióalbumuk a progresszív extrém metál útján halad, amelyet a technikai tudás mellett dzsesszes betétek színesítenek. Mindezt jól jellemezi az első nyilvánosságra hozott dal, a Chain Of Command.

 

 

A ’Dancing Into Oblivion’ rövid időn belül követi a tavaly márciusban megjelent ’Kuarahy’ lemezt, amely szintén a Nuclear Blast Records gondozásában látott napvilágot. Sajnos a zenekarnak a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetősége az anyag népszerűsítésére, de pont a bezártság miatt születhettek meg az új anyag dalai. Méndez a következőket mondta az album stílusáról: „Nehéz meghatározni az album zenei stílusát. Nem szeretem beskatulyázni a zenét, számomra ez metál. Vannak benne elemek az általam értelmezett death metalból, de vannak benne más, tudatos hatások is egyéb műfajokból. Megmutat engem, mint zenészt, és megmutatja a zenei ízlésemet, a törekvést arra, hogy mindig valami mást csináljak.”

’Dancing Into Oblivion’ dallista:

01. La Menace
02. New Age Of Dark
03. Chain Of Command
04. Iron Titans
05. Woven Dream
06. To Lie Or To Die
07. Freedom In Captivity
08. Acacia

White Stones

Megosztás