30. szólóalbumát adja ki augusztus 19-én a legendás amerikai bluesgitáros, Walter Trout, amelyről egy dalt már most meghallgathatunk.

Walter Trout legutóbbi albuma 2020-ban jelent meg ‘Ordinary Madness‘ címmel. El is kezdte a turnét, de aztán jöttek a lezárások, és Dániában le kellett állnia, amire fél évszázados pályája során nem volt még példa. Oda is költözött a családjával, elhagyva Kaliforniát. „’69 óta nyomom az ipart, aztán hirtelen 16 hónapig ülhettem a seggemen, még jó, hogy mindennap gitározhattam. A feleségem, Marie, aki a menedzserem is, tudta, hogy új zenét kell alkotnom, így tavaly a 70. születésnapomon megajándékozott egy új lemezszerződéssel. A producerem, Eric Corne talált egy új stúdiót Kaliforniában, én pedig úgy gondoltam, hogy hazarepülök elkészíteni az albumot” – mesélte a körülményeket Trout.
Két héttel a felvételi munkálatok előtt Trout betelepedett üres házába a kaliforniai Huntington Beachben. Ez a tengerparti paradicsom –  amely 47 évig volt az otthona – felidézte benne az ihlető múltat, és megírta a ’Ride’ anyagát. Augusztus 19-én jelenik meg Walter Trout ’Ride’ című albuma a Mascot Label Group kiadásában, amelyről megérkezett az első kislemezdal Ghosts címmel.
Ami a turnét illeti, a gitáros egész nyáron Európában koncertezik, október-novemberben újra, de magyar dátum sajnos nincs a menetrendben. Hazánkhoz legközelebb október 18-án Bécsben, a Reigenben játszik.

 

 

’Ride’ dallista:
01. Ghosts
02. Ride
03. Follow You Back Home
04. So Many Sad Goodbyes
05. High Is Low
06. Waiting For The Dawn
07. Better Days Ahead
08. Fertile Soil
09. I Worry Too Much
10. Leave It All Behind
11. Hey Mama
12. Destiny

Megosztás