Igazi nyári hangulatot árasztó, vendégzenészekkel és vendégénekesekkel megspékelt zenét hozott a dán-amerikai brigád, a dalok a világjárvány alatt születtek.

A Volbeat új nagylemezére még várni kell, viszont két vadiúj nótát kapunk egyszerre, a Wait A Minute My Girl és a Dagen Før, a zenekar első két új szerzeménye a 2019-es ’Rewind, Replay, Rebound’ óta. Michael Poulsen énekes, Jon Larsen dobos és Kaspar Boye Larsen basszer Dániában rögzítették a sávjaikat Jacob Hansen producerrel, míg Rob Caggiano gitáros New Yorkban vette fel a saját részét. A Wait A Minute My Girlben vendégszerepel Doug Corcoran szaxofonos és Raynier Jacob Jacildo zongorista, mindketten JD McPherson zenekarában játszanak és korábban már dolgoztak a zenekarral a 2019-es Die To Live című Volbeat-dalban. Mia Maja énekesnő, aki a 2016-os ’Seal The Deal & Let’s Boogie’ óta dolgozik együtt a Volbeattel, szintén közreműködik a nótában, mint háttérvokalista.

 

 

A Dagen Førban a dán Alphabeat zenekar tagja, Stine Bramsen a vendégénekes, a szövegben a The Garden’s Tale, a Maybellene I Hofteholder és a For Evigt hagyományaihoz híven angol és dán részek keverednek, és ez az első hivatalosan megjelent dal, amiben Stine anyanyelvén, dánul énekel. Gitáron közreműködik Martin Pagaard Wolff, aki 2007 óta dolgozik a Volbeattel, de különböző minőségben felbukkant már a Pretty Maids, a Kobra And The Lotus, a Destruction, az Amaranthe és a Pyramaze környékén is.

A Volbeat így nyilatkozott a két nótával kapcsolatban: „Amikor az időjárás kezd jobbra fordulni és hosszabbodnak a nappalok, akkor akartuk megosztani veletek ezt a két dalt, amit ebben a hosszú és kemény tizenöt hónapban írtunk és vettünk fel, és ami a nyár hangulatát és érzését sugározza. Több mint hálásak vagyunk, hogy jóbarátaink, Doug, Ray és Mia még a lezárás alatt is velünk együtt nyomták a Wait A Minute My Girlben és teljesen fel vagyunk dobva, hogy Stine Bramsen, akit már régóta ismerünk és csodálunk, hajlandó volt odatenni hihetetlen tehetségét a Dagen Førba. Reméljük, hogy ugyanolyan jól fogjátok érezni magatokat ebben a dupla nyári dallamrobbanásban, mint amennyire mi élveztük az elkészítésüket, és alig várjuk, hogy halljátok, mit tartogatunk még számotokra. Mint tudjátok, ősszel nagy viharok várhatóak…”

Megosztás