Úgy tűnik, hogy nemcsak kisebb szünetet tart Michael Wagener (ahogy azt a Skid Row gitárosa mondta nemrég), ugyanis a legendás producer és hangmérnök bejelentette, hogy több mint ötven év után búcsút int a zeneiparnak.

Michael Wagener

Hetvenedik születésnapján, április 25-én meglepő üzenettel jelentkezett Michael Wagener. A legendás producer és hangmérnök ugyanis visszavonul, stúdióját eladta, a jövőben csak a pihenésre koncentrál. „Több mint ötven éve dolgozom a zeneiparban, szóval úgy gondolom, eljött az idő, hogy visszavonuljak, hogy szívjak egy kis friss levegőt és elmenjek nyaralni – mondta Wagener. – A stúdiómat eladtam, a Double Trouble Productions pedig nem létezik tovább hivatalos cégként. Nagyszerűen éreztem magam, csodálatos emberekkel ismerkedtem meg, és hálás vagyok, hogy megannyi nagyszerű zenésszel dolgozhattam együtt ennyi fantasztikus zenén. Most azonban itt az idő, hogy többet lássak a világból, nincs több keverés, produkciós munka és workshop. Néhány gitáron, erősítőn és minimális cuccon kívül a teljes stúdiót eladtam, úgyhogy nem sok minden maradt itt. Szeretnék mindannyiótoknak köszönetet mondani, hogy ilyen csodálatos életet élhettem, és azt csinálhattam, amit szeretek. A jövőben szeretnék sokat utazni: eddig ez egy nagyszerű utazás volt.”

 

 

Wagener az Accept gitárosaként kezdte zenei karrierjét, azonban 18 évesen a katonai szolgálat miatt eltávolodott a zenéléstől, így elköszönt a csapattól. A szolgálat letöltése után 1972-ben kezdett el hangmérnökként dolgozni Hamburgban, később pedig Los Angelesbe költözött, ahol olyan neves bandákkal és előadókkal dolgozott együtt, mint például a Dokken, a Metallica, a Mötley Crüe, Ozzy Osbourne, a Skid Row, a Megadeth, Alice Cooper és a W.A.S.P.

Megosztás