A Running Wild és az Alestorm után a Visions Of Atlantis is kalózkodni kezdett, ‘Pirates’ címmel május 13-án jelenik meg a következő lemezük, melyről a Legion Of The Seast mutatták be elsőként. De jól áll Clémentine Delauney-nak a kalózszerelés!

Visions Of Atlantis 2022

Az osztrák Napalm Records istállójának legszemélyesebb zenekara a Visions Of Atlantis, elvégre a dobos és zenekarvezető maga a kiadó feje, Thomas Caser. Így hát mindig megkülönböztetett figyelmet szentelnek egy-egy új megjelenésnek, ahogy most is. A május 13-án megjelenő ‘Pirates’ tiszteletére kalózruhába bújt a teljes legénység, és leforgatták elsőként a Legion Of The Seas videóklipjét. „Kalóznak lenni számunkra azt jelenti, hogy teljes tudatossággal élünk és a saját kezünkben tartjuk a sorsunkat, szabadon gondolkodunk, és az életet kalandként fogadjuk el, annak minden fényével és sötétségével együtt. Az új albummal egy új korszakot nyitunk a Visions Of Atlantis számára, teljesen felvállalva azt az identitást, amellyel már évek óta kacérkodunk – olyan zenét csinálunk, amely valóban rezonál a lelkünkkel. Folytatjuk az utunkat, amely sötétebb vizeken, súlyosabb viharokon át vezet. Ha a ‘Wanderers’ inkább az utunk fényes oldaláról szólt, a ‘Pirates’ egyértelműen mélyen az árnyékos oldalra visz minket, ahol másfajta szörnyekkel nézünk szembe az út során. A Legion Of The Seas egy olyan dal, amely megtestesíti azt a gondolkodásmódot, amelyet az egész lemezen végigviszünk. Örömmel üdvözöljük a hallgatókat a Visions Of Atlantis új korszakának fedélzetén ezzel az erőteljes videóval, amelyet a lemez egyik legkeményebb dalához készítettünk” – üzente a feketébe öltözött (kalóz)banda.

 

 

A szimfonikus metál osztrák csillaga, a Visions Of Atlantis legutolsó albumával, a 2019-es ‘Wanderers’-szel és a nemrég megjelent ‘A Symphonic Journey To Remember’-rel, mely a zenekar történetének első koncert Blu-ray lemeze / DVD-je, kétségtelenül bebizonyította, hogy a műfajon belül az első osztályban játszanak. Most a zenekar ismét egy izgalmas kalandra indul, a lélegzetelállító nyolcadik stúdióalbum, a ‘Pirates’ a banda eddigi legmagabiztosabb és legőszintébb lemeze, a nemzetközi kvintett megtalálta az útját, végleg abbahagyták a vándorlást, hogy végre szabadjára engedjék lázadó természetüket és szabad szellemüket, amely oly zabolátlan, akár a hét tenger. A Clémentine Delauney és Michele Guaitoli énekesekből és Felix Heldt producerből álló szerzőgárdával a Visions Of Atlantis zenei identitását bátrabb struktúrák és egy új, sokkal összetettebb világ felé tolja – ez lesz a zenekar új védjegye. Az I Will Be Gone-ban, az In My Worldben, a Master The Hurricane-ben és a Heal The Scarsban fuvolák és dudák harmóniái súlyozzák a zenét, melyeket nem más, mint a Feuerschwanz virtuóza, Ben Metzner szólaltat meg. A ‘Pirates’ című albumon a Visions Of Atlantisnak sikerül elérnie, hogy a hallgatóság is megérezze a tenger sós ízét a levegőben, érezze a szelet a bőrén, és belélegezze a határtalan függetlenséget, ahogy csak az igazi kalózok tudják.

A lemez a kiadó webshopjában digisleeve borítójú CD mellett fadobozos kivitelben is megrendelhető, 70 x 100 cm-es kalózzászlóval, rumosflaskával és dedikált autogramkártyákkal, valamint lesz egy olyan kiadás – mindössze 100 példányban –, mely a CD mellett a lemezborító alapjául szolgáló festményt tartalmazza egy 50 x 100 cm-es vásznon. A vinyl szerelmesei a feketén kívül sötétben fénylő lemezt is beszerezhetnek.

A ‘Pirates’ dallistája:

01. Pirates Will Return
02. Melancholy Angel
03. Master The Hurricane
04. Clocks
05. Freedom
06. Legion Of The Seas
07. Wild Elysium
08. Darkness Inside
09. In My World
10. Mercy
11. Heal The Scars
12. I Will Be Gone

Visions Of Atlantis - Pirates

Megosztás