Váratlan húzás volt, hogy 10 instrumentális szólólemez után a 11.-en énekest vont be muzsikájába a népszerű shredder, Vinnie Moore, az is váratlan húzás – bár az előbbiek ismeretében azért volt rá esély –, hogy a turnéra is hoz ezúttal énekest magával, talán néhány UFO-klasszikus is felcsendül végre ősszel az Analog Music Hallban.

Vinnie Moore

Vinnie Moore a shred gitározás egyik első képviselője, aki eddigi pályafutása során 11 szólólemezt (10 stúdióalbumot és 1 koncertlemezt) készített, és a legendás UFO zenekar 6 nagylemezén és 1 koncert DVD-jén is szerepelt. Legutóbb tavaly májusban járt nálunk, akkor az előzenekarok énekes programja után a szokásos módon instrumentális műsort adott. Ám a több száz koncertnyi rutinnal rendelkező zenész most ’Double Exposure’ címen adott ki új lemezt, melyen több énekes: Ed Terry (leghíresebb dala a Rock Your Baby a ‘Carlito útja’ filmben), Keith Slack (ex-Steelhouse Lane), Mike DiMeo (ex-Riot, ex-Masterplan) és Brian Stephenson (Aggressor) is közreműködött, és így ez lett Vinnie első olyan szólólemeze, amely fele részben instrumentális, fele részben énekes dalokból áll. Már megszokhattuk, hogy az amerikai gitáros, ha átruccan Európába, nem hoz saját zenekart, hanem tehetséges olasz zenészekkel veszi körül magát. A tavalyi felállás – Emiliano Tessitore gitáros, Francesco Caporaletti basszusgitáros, Roberto Pirami dobos – ezúttal kiegészül Titta Tani (ex-DGM) énekessel, így az új album vokális tételei mellett ezúttal talán pár UFO-dal is befér a műsorba. A turné szeptember 26-án ér Budapestre, az Analog Music Hallba.

 

 

 „Ez a projekt akkor indult, amikor mindannyian le voltunk tiltva a turnézásról. A járvány miatti bezártság lehetőséget teremtett nekem az új lemez felvételeinek szervezésére – mondta el a gitáros. – Volt már néhány ötletem, amit eredetileg egy 5-6 dalos EP-re szerettem volna rögzíteni. Az előkészületek során, a One Day gitározása alatt a fejemben egyszer csak megszólalt egy énekhang,  és magam is önkéntelenül énekelni kezdtem. Így jött az ötlet, hogy ez a dal jobban hangzana egy énekes bevonásával, és ahogy a többi tételt is visszahallgattam, lassan kialakult a gondolat, hogy többhöz is lehetne éneksávot kapcsolni. Végül tehát megvalósult a korábbi ötletem: az új albumon a számok felében énekes is közreműködik.”

A Livesounds bemutatja: Double Exposure European Tour
2023. szeptember 26., kedd 19 óra
Budapest, Analog Music Hall
Vinnie Moore koncert
Belépő: elővételben 8500 Ft, a koncert napján 9500 Ft.
Jegyek kaphatók a Ticketportal hálózatában és a Tixán, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás