Immár a 15. Campus Fesztiválra készül Debrecen. Az ötnapos rendezvénysorozat mintegy 110 koncertjének menetrendje még nem végleges, de a nagy nemzetközi nevek közül már biztos Marcus Füreder, azaz Parov Stelar, a Stoned Jesus, a Kerala Dust, ZAZ, Robin Schulz, André Tanneberger, azaz ATB, Minelli és TOMM¥ €A$H részvétele.

Campus Fesztivál

Marcus Füreder, azaz Parov Stelar Ausztria legismertebb művésze, külföldi karrierje Magyarországon indult el, azóta évről-évre eljön hazánkba, ráadásul nem először jár Debrecenben, 2011-ben már a fesztivál nagyszínpados fellépője volt. A Campusra vizuális élményekben gazdag műsorral készül, amelyhez jellegzetes zenei világa párosul.

 

 

Campus Fesztivál

Kialakult a Campus idei nagyszínpadának headliner-sora, Parov Stelar mellett a német sztár DJ Robin Schulz, valamint a sanzon, a jazz és a soul stíluskeverékében utazó francia díva, ZAZ is az idei fesztivált erősíti. Mindkét előadó rendszeresen vezeti a lemezlistákat, slágereiket milliók követik és hallgatják világszerte, Schulz július 20-án, míg ZAZ július 22-én lép fel a fesztiválon.

A világsztárok mellett néhány további izgalmas nemzetközi előadó neve is végleges már, a Campuson lép fel André Tanneberger – közismert nevén ATB, a német DJ fenomén –, aki a ’90-es évek óta folyamatosan a nemzetközi elektronikus zenei szcéna elitjébe tartozik. Jön Kelet-Európa őrült rappere, az észt származású TOMM¥ €A$H, az ukrán stonerrock-ikon Stoned Jesus zenekar, a technóba élő hangszereket, pszichedelikus rockot és bluest vegyítő angol Kerala Dust, valamint a dance díva Minelli is.

A Campus Fesztivált idén 15. alkalommal rendezik meg, a jubileumi évre a szervezők számos extrával és meglepetéssel készülnek. A hat legnagyobb zenei programhelyszín felhozatala már napi bontásban elérhető, ebből is kirajzolódik, hogy a Campus változatos, bevállalós zenei kínálatú fesztivál lesz, amely a populáristól az undergroundig minden ízlést kielégít. Tavalyhoz hasonlóan önálló színpaddal várja a Z generációt a hip-hop, a rap és a trap világa, egyedülálló módon kiemelt helyszínt kap a rock- blues- és metálzene a hazai szcéna legendáival és új tehetségeivel. A csemegékben bővelkedő zenei kínálat mellett az egyéb művészeti ágak iránt érdeklődők sem fognak unatkozni, összesen 400-nál is több program szerepel a felhozatalban.

A 2023. július 19-én kezdődő jubileumi rendezvény a páratlan nagyerdei környezetben, az ország legjobban felszerelt és legárnyékosabb fesztiválhelyszínén várja a látogatókat. A Campus ma már Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseménye, amelyre az indulásakor még csak mintegy 27 ezren, tavaly pedig már összesen 116 ezren látogattak el. A rendezvény az évek során folyamatosan bővült. Sokan emlékezhetnek még rá, hogy 2001-ben Vekeri-tó Fesztiválként indult az esemény, majd 2007-ben – elnyerve az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) rendezési jogát – már sokkal nagyobb léptékben valósult meg a Debrecentől néhány kilométerre található Erdőspusztán. 2008-ban még ugyanezen a helyszínen, de már Campus Fesztivál néven várta a látogatókat, 2009-ben pedig a Nagyerdőre költözött, és azóta a Debreceni Egyetemmel karöltve, Debrecen városának támogatásával minden nyáron (a járványhelyzettel terhelt 2020-as év kivételével) egyre több és több ember számára biztosít biztonságos, színvonalas és felszabadult kikapcsolódási lehetőséget.

Kedvezményes bérletek és napijegyek március 31-ig vásárolhatók, utána jegyárforduló következik.
Tavaly szerkesztőségünk is jelen volt a fesztivál két napján, élményeinkről beszámolónkban olvashattok.

 

 

Megosztás