Az a capella metal mestereként számon tartott német Van Canto ’To The Power Of Eight’ címmel június 4-én jelenteti meg nyolcadik stúdiólemezét a Napalm Records égisze alatt, melynek előzetesét is megnézheted.

Van Canto

Az új lemez látványkoncepciójához igazodó, most bemutatott előzetessel betekintést nyerünk a Van Canto univerzumába. „Az előzetes új albumunk epikus intróját mutatja be, amelynek célja felkelteni az érdeklődést az összesen tizenkét számos lemez iránt: Nyolc saját dal mellett négy feldolgozás (Iron Maiden, Amon Amarth, Queen és AC/DC) került rá. A balladáktól a kétlábgépes tempókig mindent megtalálhatsz majd a lemezen!”

 

 

A 2006 óta működő Van Canto egyedi stílusával új színt hozott a metál világába és megmutatta a műfaj rajongóinak, hogy ez a zene tud pokolian kemény lenni riffek nélkül is. A német csapat tagsága hétfősre bővült a 2018-as ’Trust In Rust’ nagylemezre, a ’To The Power Of Eight’ munkálatai alatt pedig különleges vendégként újra csatlakozott a csapathoz Philip Dennis “Sly” Schunke, aki a zenekar első hat stúdióalbumának énekese volt. Sly végül mind a tizenkét dalban erősítette Inga Scharf és Hagen Hirschmann szólóénekeseket harmadikként. A ’To The Power Of Eight’ dalait kifejezetten a három különböző énekhangra komponálták.

„Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy zenekarunk 15 éves története után egy olyan albumot mutathatunk be, ahol három énekes adja kézről kézre a mikrofont. A világjárvány miatt rengeteg időnk volt a ’To The Power Of Eight’ dalain dolgozni. Szívünket-lelkünket beleadtuk a saját szerzeményekbe, feldolgozásokba és úgy általában a produkcióba. Eredetileg úgy terveztük, hogy Sly csupán egy dalban lesz vendégénekes, de végül mind a tizenkettőben szerepet vállalt. Ha valaki kérne egy lemezt, hogy megismerhesse a Van Canto lényegét, akkor a ’To The Power Of Eight’ korongot adnánk neki oda.” A saját dalok mellett olyan heavy metal himnuszok feldolgozása került a lemezre, mint az Amon Amarth Raise Your Horns, az Iron Maiden Run To The Hills vagy az AC/DC Thunderstruck című nótái, valamint a Queentől az I Want It All. A ’To The Power Of Eight’ a rajongók számára elérhető gatefold vinyl LP, digipack CD és digitális formában egyaránt.

’To The Power Of Eight’ dallista:

01. To The Power Of Eight
02. Dead By The Night
03. Faith Focus Finish
04. Falling Down
05. Heads Up High
06. Raise Your Horns (Amon Amarth-feldolgozás)
07. Turn Back Time
08. Run To The Hills (Iron Maiden-feldolgozás)
09. Hardrock Padlock
10. Thunderstruck (AC/DC-feldolgozás)
11. From The End
12. I Want It All (Queen -feldolgozás)

Van Canto - To The Power Of Eight

Megosztás