‘Az idő partján’ címmel jelenik meg Vámos Zsolt első szólóalbuma jövő pénteken. A Gary Moore emlékzenekar gitárosa az indiai harcművészetek szerelmese is egyben, és ez a kettősség érződik a lemez dalain is, melyekbe most belehallgathatsz.

Vámos Zsolt

Vámos Zsolt hazánk egyik legfoglalkoztatottabb gitárosa, aki karrierje során számtalan produkcióban megfordult, vele dolgozott utoljára Kóbor János a nagy sikerű, utolsó Omega-albumon, a ‘Testamentum’ lemezen. Gary Moore zenei örökségének ápolójaként sokan az északír gitáros magyarországi helytartójának tartják, aki Run For Power nevű formációjával rendszeres fellépője az évenkénti nemzetközi Gary Moore emlékesteknek. Most elérkezettnek látta az időt arra, hogy első ízben szólólemezzel jelentkezzen. Annyi csavart azért tett a történetbe, hogy ‘Az idő partján’ nem egy tipikus gitárlemez, hanem olyan instrumentális fantázia, amiben visszaköszön az említett északír mester világa, ám ugyanakkor az ázsiai hangulatok is, melyeket a Shirayan Vajramutthii harcművészettel kapcsolatos érdeklődése következtében szívott magába.

 

 

Június 24-én, pénteken jelenik meg a GrundRecords kiadó jóvoltából a lemez, mely 13 szerzeményt tartalmaz, köztük egy feldolgozást is. A ’80-as évek egyik legismertebb akciófilmjének, Steven Seagal ‘Hard To Kill’-jének (magyarul ‘Ölve vagy halva’ címmel mutatták be) főcímdalához a film amerikai zeneszerzőjétől, David Michael Franktől minden támogatást megkapott. Az utolsó nóta pedig egy önfeldolgozás, a Marathon Lépcső Kaliforniába című dala a 2012-es ‘Időgép’ albumon jelent meg eredetileg, most Mogyoróssy Adrienn énekli. További közreműködők a lemezen: Galambos Zoltán (billentyűs hangszerek), Kaszás Péter (dobok), Kolta Gergő (basszusgitár), Lőrincz Viktor (basszusgitár), Mezőfi József (basszusgitár), Szebényi Dániel (billentyűs hangszerek), Szentmihályi Gábor (dobok). Az utókeverés és maszterelés Dandó Zoltán munkája. Az alábbi rövid – 12 perces – klipben belehallgathatsz az összes dalba.

‘Az idő partján’ dallistája:

01. Intro – Fantasy
02. Jai Balaji
03. Goa hullámai
04. Om Namo Bhagavate…
05. Seven Years Storm (Hard To Kill)
06. Városi forgatag
07. A tigris álma
08. Az út
09. Áldozat
10. A hegyek imája
11. A mennyei birodalom harcosai
12. Az idő partján
13. Lépcső Kaliforniába

Vámos Zsolt - Az idő partján

Megosztás