Legalábbis Danny Carey, a banda dobosa így gondolja, mivelhogy úgysincs a Toolnak pillanatnyilag lemezszerződése.

Tool

Pár napja egy interjúban beszélt arról Danny Carey, hogy a zenekar tagjai hogyan élik a járványhelyzet miatti korlátozásban a hétköznapjaikat: „Semmi különös nem történt, egyfajta szünetet tartottunk, nem is játszottunk együtt, de már itt lenne az ideje. Reménykedtünk, hogy hamar visszatérhetünk a színpadra, ezért úgy voltunk vele, hogy pihenjünk inkább, amíg tart a leállás. Most már látszik, hogy ennek az évnek lőttek, ezért kézbe kell vennünk a dolgokat, és megnyomni a startgombot, legalább egy EP-t összehozni, vagy valami ilyesmi. Az ’Opiate’ óta nem csináltunk ilyet, ezért is lenne remek húzás szerintem. Nincs lemezszerződésünk, ezért most szabadúszóként azt adhatunk ki, amit akarunk, és ez jó érzéssel tölt el.”

 

 

Szóba került a Tool legendásan vontatott alkotói folyamata is: „Nehezen megy ez nálunk, mert nincs egy Neil Younghoz hasonló házi dalszerzőnk. Mi csak összejövünk a stúdióban és jammelünk, játszunk mindenféle dolgot, és ennek van egyfajta furcsa kölcsönhatása. Állandóan »record« üzemmódban toljuk, mindent felveszünk, aztán egyszer csak megtaláljuk az összeillő részleteket. Hazavisszük a felvételt, otthon újra meghallgatjuk, aztán másnap kibeszéljük, hogy milyen irányba lehetne vele továbblépni. Hátborzongató, hogy néha mennyire különböző dolgokból jutunk közös nevezőre, valahogy mindig nehéz megtalálni azokat az ötleteket, amelyek passzolnak, de a végén csak összejön. Viszont az ilyesmi csak közös elköteleződéssel lehetséges, kell hozzá az a közös húr, amin együtt pendülünk, és a dalok megszületnek, amibe mindannyian beletesszük a részünket. Jó kis menet ez, de nagyon nem javaslom senkinek, mert időrabló módszer. Sokáig tart nálunk a komponálás, de a ránk jellemzően megszólaló végeredmény mindig boldoggá tesz.”

A koronavírus-helyzet miatt a Tool kénytelen volt az idei turnémenetrendjét alaposan megvágni: „Nagyszerűen indult a koncertszezonunk január elején, aztán jött a március, éppen elkezdtünk egy tízállomásos szakaszt, amit követett volna az eddigi legnagyobb USA-turnénk, szívszorító, amit tennünk kellett a rajongóinkkal. Egyelőre kivárunk, mert vannak időpontjaink novemberre és decemberre, de nem valószínű, hogy ezek össze fognak jönni, egyelőre ugyanolyan kiszolgáltatottak vagyunk, mint az NBA és az NHL. Ha ők elkezdik a szezont, akkor mi is jövünk, mert ugyanazokon a helyszíneken lépünk fel, ahol ők is játszanak, szóval várunk és remélünk. Vannak januárra és februárra halasztott koncertjeink Németországban és Európa-szerte, hátha sikerül legalább ez, ha más nem is.”

A banda hosszú idő után megjelent ‘Fear Inoculum’ című albumáról mi is írtunk, a linkre kattintva ismét elolvashatod lemezismertetőnket.

Megosztás