Júniusban érkezik a Kátai Tamás vezette Thy Catafalque új lemeze, az ’Alföld’, melynek nyitó tétele A csend hegyei. Ebben a dalban Lédeczy Lambert (Ahriman) énekel és Breno Machado gitáros szólózik a főhős mellett.

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli az ’Alföld’ című lemezével a Thy Catafalque. Kátai Tamás szerint a legegyenesebb vonalú, legklasszikusabb extrém metál album a zenekar történetében, amiről így mesélt: „Ezúttal egy igazi metállemezt szerettem volna készíteni, az innováció vagy progresszió igénye nélkül.” A második kislemezről így nyilatkozott Tamás: „Ez az album nyitódala, az Ahrimanból és a Mörbid Carnage-ból ismert Lédeczy Lambert énekével. A dal komor és sötét, valami, ami évek óta bennem volt, végre kiszabadult. A klipet Chad Michael Ward készítette Svédországban.”
A június 16-án megjelenő újdonság már itthon is előrendelhető mediabook CD-n, valamint fekete és kék színű vinyllemezen.

 

 

Ne feledjük, a Thy Catafalque május 11-én a Budapest Parkban lép fel, ahol a klasszikusok mellett az új dalokat is bemutatják, előttük a Platon Karataev melegít. Jegyet a Budapest Park honlapján lehet venni, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás