A Season Of Mist gondozásában látott napvilágot a Kátai Tamáshoz köthető avantgárd metal projekt újdonsága. A kiadónak köszönhetően most a teljes lemez elérhető a YouTube-on.

Kátai Tamás Thy Catafalque

Tegnap jelent meg a Thy Catafalque új albuma, mely a ’Naiv’ címet kapta. A lemezzel kapcsolatban Kátai Tamás a következő gondolatokat osztotta meg: „A lemez címe egy vizuális művészeti ág egy jelenete kapcsán jutott az eszembe. A Naïve képviselői nem hagyományos módszerekkel dolgoznak és tanítanak, és ezt a koncepciót már a képzett alkotóknak is próbálják átadni, hogy ismét gyermeki egyszerűséggel és őszinteséggel dolgozzanak. Ennek az albumnak a készítése során vettem észre magamon, hogy mindig is volt egy vonal, egy koncepció az összes zenémben és szövegemben, amit valaha készítettem. A ’Naiv’ talán a legrövidebb és mondjuk a legkevésbé kemény album a Thy Catafalque történetében, annak ellenére, hogy 11 barátommal dolgoztunk együtt. Mindenféle izgalmas hangszert vettünk elő, és hangszereltünk velük. Volt ott hegedű, brácsa, cselló, úd, citera, harsona, szaxofon, népi furulya, fretless basszusgitár és természetesen két énekes: ők Horváth Martina és Vasvári Gyula.”

A ’Naiv’ népszerűsítése kapcsán korábban már megismerhettük a Szélvész, az Embersólyom és a és a Tsitsushka című dalokat, a megjelenés napja óta pedig a teljes 47 perces album elérhető a világhálón.

Ezeket olvastad már?

Megosztás