Mike Portnoy mesélt arról Eddie Trunk népszerű műsorában, a ’Trunk Nation’-ben, hogyan jött össze ismét a Winery Dogs power triója és hogy milyen anyagra számíthatunk tőlük a jövő évben.

The Winery Dogs

Hosszú évek óta hibernált állapotban van a Richie Kotzen, Billy Sheehan, Mike Portnoy felállású Winery Dogs. A hallgatásuk végre megtörni látszik, ugyanis a „munkamániás” elárulta, idén nyáron, ahogy a vírushelyzet engedte, összeültek Kotzen házi stúdiójában és elkezdtek dolgozni harmadik nagylemezük dalain. Portnoy így mesélt erről pár nappal ezelőtt Eddie Trunknak: „Nagyszerűen hangzik az anyag, nagyon jól éreztük magunkat, amikor újra együtt dolgoztunk. Kétszer jöttünk össze a nyár folyamán, kétszer tíz napra, először júliusban, majd a múlt hónapban, augusztusban ismét. Billyvel elmentünk Los Angelesbe, és Richie házi stúdiójában dolgoztunk, ott írtuk meg az összes dalt és ott vettük fel a dobsávjaimat is. Szóval a dalíráson túl vagyunk, a dobfelvételek is elkészültek, összeraktunk vagy tíz-tizenegy igazán jó dalt. Az anyag fantasztikus, ezért nagyon izgatottak vagyunk, de most lassítunk kicsit. Annyi bizonytalanság van még odakint, mindenféle határidő nélkül folytatjuk a munkát.”

 

 

Majd így folytatta: „A határidők Richie Kotzen kriptonitjai, k.rvára utálja ezeket. Azt hiszem, részben azért akart egy kis szünetet a Winery Dogsban, mert kezdte érezni azt a nyomást, hogy »ki kell adnunk ezt az albumot, meg kell csinálnunk azt a turnét«. Richie egy szabad szellemű srác és nem akarja, hogy ez a sok sz.rság gúzsba kösse. Úgyhogy az a tény, hogy úgy tudunk most lemezt készíteni, hogy nincs közelgő megjelenési határidő vagy turné, mert ki tudja, hogy mikor turnézhatunk, azt hiszem, Richie-nek ez fekszik a legjobban. Ő azt szereti, ha csak úgy szórakozásból összejövünk, dalokat írunk és felvesszük azokat. Amikor kész lesz, akkor megjelenik, és aztán, amikor már szabad az út a biztonságos turnézáshoz, akkor majd újra nekiindulunk. Az biztos, hogy a lemez valószínűleg valamikor a jövő évben fog megjelenni, de a részletekről beszélni egyelőre még nagyon-nagyon korai.”

Az új anyag irányvonalával kapcsolatosan azért elmondott pár dolgot: „Az első albumon csak jöttek a dalok egymás után, nem voltak gyenge pillanatok, míg a ’Hot Streak’ kísérletezőbb volt. Olyan dalokat írtunk a lemez végére, mint a Spiral vagy a War Machine, amelyek inkább kísérletező jellegűek voltak. Szóval, ha össze kellene hasonlítanom, akkor valószínűleg inkább az első albumra hasonlít, de most tudatosan úgy döntöttünk, hogy megállunk úgy tíz-tizenegy dalnál. Az első lemezen és a ’Hot Streak’-en is tizenhárom-tizennégy dal volt, azt hiszem. Az olyan emberek, mint mi, mindent szeretünk, szeretjük a zenét és elmélyedünk benne, de sok embernek egy tizennégy dalos albumra figyelni már kicsit sok lehet. Amikor ezt az albumot írtuk, úgy döntöttünk, hogy inkább tíz-tizenegy szupererős dallal állunk elő, semmi kísérletezgetés, semmi olyan, ami túlságosan eltér attól, amit az emberek a Winery Dogstól várnak. Szóval ezen az albumon minden dal szupererős lesz az elejétől a végéig.”

Megosztás