Richie Kotzen a The Classic Metal Show vendége volt, ahol interjút is adott. A rádió munkatársa születésnapi nagylemeze mellett a power trió működését is szóba hozta, amelyre a gitáros most már megnyugtatónak ható választ adott.

The Winery Dogs – „Egyetértettünk abban, hogy szeretnénk harmadik lemezt is készíteni”

Richie Kotzen a The Classic Metal Show vendége volt, ahol interjút is adott. A rádió munkatársa születésnapi nagylemeze mellett a power trió működését is szóba hozta, a gitáros pedig megnyugtató választ adott a kérdésre.

2019 májusában újra összeállt a Richie Kotzen, Billy Sheehan és Mike Portnoy alkotta power trió és az Egyesült Államokban adott egy hónapon keresztül koncerteket. A bulik után rögtön elindult a kérdéslavina, hogyan folytatja munkásságát a hármas, hiszen legutóbbi lemezük, a ’Hot Streak’ 2015-ben jelent meg.

Richie így nyilatkozott a fent említett amerikai rádióműsorban: „Mi és a menedzsmentünk is azt akarta, hogy az első lemez után rögtön készítsünk egy másik albumot. Azt mondták nekünk: »Csináljátok, gyerünk, gyerünk!« Akkor én is egyetértettem, hogy csináljuk meg a következő lemezt, ez lett a 2015-ös ’Hot Streak’. Király volt, nagyon jó érzés volt, de amikor a végére értünk a turnénak, azt mondtam: »Én egy időre végeztem. Így most nem tudok tovább menni, mert ez nem az a dolog, amihez hozzászoktam. Ha ti akartok, mehettek tovább a másik csapataitokkal. Én szeretnék nyugiban lenni, zenét írni és kreatív maradni.« Ezek után csend volt, majd 2019 májusában ismét útnak indultunk, az akkori sorozat nagyon jó érzéssel töltött el. Újra egy hullámhosszon voltunk, minden csodásan működött. Egyetértettünk abban, hogy szeretnénk harmadik lemezt is készíteni és egy harmadik koncertsorozatot is, mely hasonló kaliberű lesz, mint a második lemeznél volt. Most már csak az időzítés a kérdés, hogy valósággá is váljon ez a dolog.”

Mike Portnoy konkrétabban fogalmazott, ő úgy látja, hogy 2021-ben lesz újra aktív a trió, de ahhoz nekik még idén nyáron el kell kezdeni a munkát a harmadik nagylemezen. Emlékeztetőül szóljon az Oblivion című dal, amit a korábban említett ‘Hot Streak’-en találunk meg.

Megosztás