Igen, jól olvassátok a címet, a Rolling Stones faarcú dobosa kihagyja a banda őszi amerikai stadionkörútját egészségügyi problémái miatt.

Charlie Watts

A hírek szerint Charlie Watts műtéti beavatkozáson esett át, ennek részleteit nem közölték, de az operáció jól sikerült, a nyolcvanéves dobos már lábadozik, és minden erejével azon van, hogy teljesen visszanyerje egészségét. A koncerteken Steve Jordan ugrik be a helyére, aki már több mint három évtizede Keith Richards állandó zenész- és szerzőtársa a gitáros önálló fellépésein és szólólemezein.

 

 

„Most egy kicsit úgy érzem, hogy lejárt az időm. Keményen dolgozom azon, hogy teljesen felépüljek, de a minap az orvosok azt mondták, hogy ehhez idő kell, és megfogadom a tanácsukat. Miután a rajongóink is megszenvedték a járványt, nem akarom, hogy újra csalódjanak egy újabb halasztás vagy lemondás miatt, ha már kifizették a jegyeket, így megkértem kiváló barátomat, Steve Jordant, hogy helyettesítsen” – így üzent Charlie.
„Részemről a megtiszteltetés, hogy Charlie helyére ülhetek, nagyon várom a próbákat Mickkel, Keith-szel és Ronnie-val, de én leszek a legboldogabb. ha visszaadhatom Charlie helyét, amikor már tényleg jól lesz” – lelkendezett Steve Jordan.

A Rolling Stones szóvivője megerősítette a hírt, hozzátéve, nagyon sajnálják, hogy így alakult a helyzet, de ezt nem látták előre. A zenekar ’No Filter’ turnéjának következő szakasza szeptember 26-án kezdődik a Missouri állambeli St. Louisban és november 20-án fejeződik be a 13 állomásos körút a texasi Austinban.
Charlie Watts 1963 óta tagja a Stonesnak, azóta természetesen nem volt koncert nélküle. Egyszer azt mondta Keith Richards: „Egyvalaki pótolhatatlan a Stonesban, Charlie Watts”. Meglátjuk, hogy így lesz-e.

Megosztás