A The Pineapple Thief egy gyűjteményes lemezt ad ki, amely bemutatja a zenekar fejlődését 12 újra felvett és átdolgozott klasszikuson keresztül, amelyeken most már Gavin Harrison dobol.

’Give It Back’ a címe a május 13-án megjelenő kiadványnak, amelyen már Bruce Soord új ének- és gitársávjai hallhatók, valamint Gavin Harrison dobjátéka. A daloknak ők maguk adtak új keverést, az új mastering Steve Kitch billentyűsnek köszönhető, a borítógrafika Carl Glover (Miles Davis, Marillion, Nick Cave, Radiohead) műve.
Gavin így nyilatkozott: “Amikor elkezdtem dolgozni a The Pineapple Thieffel, csak a ’Your Wilderness’ album dalait játszottam, így amikor eljött a koncertezés ideje, nyilvánvalóan elég sok olyan dalt kellett megtanulnom, amit nem ismertem, így nem játszottam korábban. Miután eltöltöttem néhány évet a King Crimsonban (ahol ez a kihívás gyakran előfordult), Robert Fripp azt javasolta, hogy minden dalhoz úgy álljak hozzá, mintha új lenne, függetlenül attól, hogy mikor íródott. Így a The Pineapple Thief áldásával a saját megközelítésem szerint alakítottam néhány korábbi nótát. Ahogy teltek a turnék, egyre kíváncsibb lettem a hatalmas repertoárjukra, és azon kaptam magam, hogy végighallgatom, és alkalmazom a “régi dal-új dal” eljárást, és elképzelem, hogyan tudnám (néha radikálisan) átdolgozni őket. Kezdetben csak azért, hogy frissítsem a koncertprogramot, Bruce azonban arra bátorított, hogy olyan messzire menjek el, amennyire csak akarok (beleértve teljesen új részek írását is) – elvégre az eredeti már megvan –, miért ne lehelhetnék új életet ezekbe a régi dalokba? Ez nem egy válogatásalbum, hanem inkább azoknak a dallamoknak az összessége, amelyek inspirációt adtak nekem más zenei hozzáállásra, újraértelmezésre, átdolgozásra.”
Az „átvezetékelt” lemez címadó dalához szöveges videó készült, amelyet pár órája tettek közzé.

 

 

A kiadvány a Kscope-nál jelenik meg CD, nagyfelbontású (Hi-Res) sztereó és DTS-HD MA 5.1/Dolby Atmos hangzású CD+Blu-ray, illetve (tízszámos) vinyl és digitális formátumokban.
A TPT 26 állomásos Európa-turnéja holnap startol Milánóban, ebből a kanyarból Budapest kimarad, két közeli helyszín március 12-én Bécs és március 13-án Pozsony.

’Give It Back’ dallista:

01.Wretched Soul (Rewired)
02. Dead In The Water (Rewired)
03. Give It Back (Rewired)
04. Build A World (Rewired)
05. Start Your Descent (Rewired)
06. 137 (Rewired)
07. Shoot First (Rewired)
08. Boxing Day (Rewired)
09. Warm Seas (Rewired)
10. Someone Pull Me Out (Rewired)
11. Last Man Standing (Rewired)
12. Little Man (Rewired)

Megosztás