Bő 90 perc hosszúságú monumentális dalként is tekinthetünk a The Flower Kings 21 számot tartalmazó új dupla albumára, mert zeneileg hasonlóan kapcsolódnak össze a dalok, mint a The Beatles ’Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band’ című nagylemezén.

The Flower Kings

„A koronavírus miatti leállásnak köszönhetően hamarabb kezdhettünk el egy új albumon dolgozni – kezdte Roine Stolt mondandóját. – Az összes koncertet és fesztivált elhalasztották és nem igazán alakultak úgy a dolgok, ahogy azt reméltük. Az, hogy a pandémia alatt tétlenül üljünk, fel sem merült bennünk, nem állíthat meg bennünket ez a gonosz vírus! Egyedül az internet varázsának volt köszönhető, hogy közösen dolgozhattunk az albumon, hiszen az Egyesült Államokban, Olaszországban, Ausztriában és Svédországban élünk. Így küldözgettük egymásnak a nagyvilágon keresztül a fájlokat, amelyből egy 21 dalos, mamutméretű dupla album lett. A lemez témája az elszigetelődés, úgyhogy az Islands volt a legegyértelműbb választás címnek, mert ez foglalja össze a veszteség és az elszakadottságtól való félelem témáját.”

 

 

A 92 perc hosszúságú album az ’Islands’ címet kapta, és a svédek zenéjének jellegzetes vonásait vonultatja fel a jól ismert hangzástól kezdve a vintage billentyűs hangszereken át egészen az epikus gitárszólókig és a szimfonikus elemekig. Zeneileg hasonlóan kapcsolódnak össze a dalok az albumon, mint a The Beatles ’Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band’ című lemezén, ezért akár egy 21 részes, bő 90 perc hosszúságú monumentális dalként is tekinthetünk erre az albumra. Az Inside Out Music október 30-ra tűzte ki a kiadvány megjelenését, amely 2 CD digipack és 3 LP+ 2CD változatokban lesz kapható.

’Islands’ dallista:

CD 1 (49:40):

01. Racing With Blinders On
02. From The Ground
03. Black Swan
04. Morning News
05. Broken
06. Goodbye Outrage
07. Journeyman
08. Tangerine
09. Solaris
10. Heart Of The Valley
11. Man In A Two Peace Suit

CD 2 (43:01):

01. All I Need Is Love
02. A New Species
03. Northern Lights
04. Hidden Angles
05. Serpentine
06. Looking For Answers
07. Telescope
08. Fool’s Gold
09. Between Hope & Fear
10. Islands

The Flower Kings

Megosztás