‘Phase2’ címmel érkezik áprilisban az ex-Dokken tagok zenekarának második albuma, melyen Mick Brown helyett öccse dobol, és George Lynch szerint a kiadó kérésére jóval „dokkenesebb” lesz elődjénél.

The End Machine

The End Machine-nek hívják a zenekart, mely a Dokken klasszikus felállásának három tagjával (George Lynch – gitár, Jeff Pilson – basszusgitár, Mick Brown – dob) indult, és csak Mick Brown hátproblémái miatt fogyatkozott a számuk kettőre. Az énekesi posztot a Warrant énekesének, Robert Masonnek adták – aki abban az időben a Lynch Mob frontembere is volt egyben –, így jelent meg a bemutatkozó albumuk 2019-ben. Hamarosan itt a folytatás, a Frontiers Music adja ki április 9-én a ‘Phase 2’ című lemezt, melyen a legendás dobos öccse, Steve Brown ül a dobok mögé. Az első kislemezre viszont csak február vége felé számíthatunk.

 

 

Az új The End Machine-anyag zenei irányvonalával kapcsolatban George azt mondta: „Az új albumon a kiadó kérésére sokkal inkább elmentünk a Dokken irányába. A Frontiers valami olyasmit akart, ami egy kicsit jobban a Dokken hangzására van szabva, ha meghallod, azt hiszem, egyetértesz majd azzal, hogy nagyon sikeresen teljesítettük ezt a feladatot.”

Pilson korábban azt mondta, hogy a zenekar „nemcsak ex-Dokken tagok egy másik énekessel, vagy egy újabb megtestesülése a Lynch Mobnak, hanem egy új hang.” Mason egyetértve ezzel elmondta az egyik magazinnak: „Megértem, hogy a rajongók arra számítottak, hogy olyan lesz, mint a Dokken B-oldalas muzsikái megspékelve velem, de ez biztosan nem az. Azonnal elmondtam nekik, hogy nem akarok részt venni benne, ha csak ennyi a terv, mert ez úgy tűnne, hogy a könnyebb utat választjuk, és nem érdekel egy ilyen megoldás. De ha megáll a saját lábán és van önálló entitása, akkor meglátjuk, hogy működik-e.”

Nos, úgy tűnik, hogy a kiadónak mégis egy új Dokkenre van szüksége, nem egy új hangra. Meglátjuk.
[Az új felállásról még nem készült fotó, ezért szerepel a cikkben régebbi kép. – a szerk.]

A ‘Phase2’ dallistája:

01. The Rising
02. Blood And Money
03. We Walk Alone
04. Dark Divide
05. Crack The Sky
06. Prison Or Paradise
07. Plastic Heroes
08. Scars
09. Shine Your Light
10. Devil’s Playground
11. Born Of Fire
12. Destiny

The End Machine - Phase 2

Megosztás