Fixnek tűnő gárdával vág neki a 12. nagylemeznek a Praying Mantis. A Closer To Heaven már a második kislemezdal a ‘Katharsis’-ról.

Praying Mantis

A Praying Mantis énekesi posztja egy átjáróház volt! Olyan nagy nevek bukkantak már fel itt, mint Paul Di’Anno, Bernie Shaw, Gary Barden, Doogie White, John Sloman, Tony O’Hora, amikor épp nem a Troy-testvérek valamelyike énekelt. Az utóbbi években stabilizálódni látszik a frontember helye, John ‘Jaycee’ Cuijpers, akit legutóbb az Ayreon-koncerteken láttunk felbukkanni, már 2013 óta tölti be ezt a szerepet, a ‘Legacy’ és ‘Gravity’ albumok után harmadszor veszi kezébe a mikrofont a banda 12. stúdiólemezén, a 2022. január 28-án megjelenő ‘Katharsis’-on. Az albumon egyébként ugyanaz a felállás szerepel, mint az előző két kiadványon, úgy tűnik, Jaycee Cuijpers énekes mellett Hans in’t Zandt dobos is bebetonozta magát, és az alapító tagokkal, Tino és Chris Troyjal, valamint a 2008 óta a zenekarban dolgozó gitárossal, Andy Burgess-szel együtt nemcsak az új dalok megírásában játszottak fontos szerepet, hanem a hangmérnöki és produkciós munkába is új elképzelést hoztak. A Praying Mantis mára egy bejáratott dallamos hard rock zenekar lett, a testvérek, Tino és Chris Troy 1973-ban alapították, és a NWOBHM egyik legismertebb zenekara lettek, olyan bandák mellett, mint az Iron Maiden, a Def Leppard vagy a Saxon. Bár nem értek el olyan szédítő sikereket, mint néhány kortársuk, a Praying Mantis ennek ellenére a NWOBHM egyik legnagyobb hatású zenekara lett. Annyi éven át aktívak maradtak, és még mindig rendszeresen készítenek lemezeket és játszanak élőben, miközben stílusukat a korai kezdetekhez képest egy dallamosabb hard rock stílus felé irányították.

 

 

„Örömmel mutatjuk be a ‘Katharsis’ című albumunk második kislemezét, mely a legutóbbi brit turné során elsöprő sikert aratott a közönség körében, ez a Closer To Heaven” – hirdette a zenekar Facebook-oldalán. Igen, ez már a második videó, az első a lemezt nyitó Cry For The Nationshöz készült.

A ‘Katharsis’ dallistája:

01. Cry For The Nations
02. Closer To Heaven
03. Ain’t No Rock ‘N’ Roll In Heaven
04. Non Omnis Moriar
05. Long Time Coming
06. Sacrifice
07. Wheels In Motion
08. Masquerade
09. Find Our Way Back Home
10. Don’t Call Us Now
11. The Devil Never Changes

Praying Mantis - Katharsis

Megosztás