Legutolsó Európa-turnéját 2016-ban bonyolította a The Cure, és akkor is meglátogatták Magyarországot, a most bejelentett 2022-es turnén sem lesz ez másként.

The Cure

A The Cure bejelentette új, ‘Cure Tour Euro 22’ elnevezésű koncertkörútját, melynek során 22 országban 44 show-t mutatnak be. A banda 2022 őszén ismét útnak indul Európában, ez lesz az első turnéjuk 2016 óta. Ahogy annak a sorozatnak, úgy a mostaninak is lesz magyarországi állomása, a csapat október 26-án lesz látható a Budapest Arénában! A turné előzenekara a The Twilight Sad.

 

 

Robert Smith 1976-ban alapította meg bandáját, első koncertjüket 1978-ban adták. A ‘80-as évek közepére Smith rátalált az igazi stílusukra, és a post-punk, new wave és gothic rock, valamint a popzenei elemek ötvözésével a csapat igazi szupersztárrá vált. Olyan dalokkal járultak hozzá az évtized slágereihez, mint a Just Like Heaven, a Lovesong, a Boys Don’t Cry, a The Love Cats, a Friday I’m In Love vagy a Lullaby. A zenekar 13 stúdióalbumot, számos koncertfilmet, néhány koncertalbumot, egy maroknyi filmzenét és több mint 40 kislemezt jelentetett meg és körülbelül 1 500 koncertet adott eddigi pályafutása során.

A Rock ’n’ Roll Hírességek Csarnokába 2019-ben beiktatott bandának a 45 év alatt összesen 13 tagja volt, 2021-ben közülük öt szerepel a zenekarban: Robert Smith (ének & gitár), Simon Gallup (basszusgitár), Jason Cooper (dob), Roger O’Donnell (billentyűs hangszerek) és Reeves Gabrels (gitár).

A budapesti koncertre jegyek elsőként a regisztrált Live Nation tagok számára elérhetők december 8-án 10 órától. A teljeskörű jegyértékesítés december 9-én 10 órakor kezdődik a livenation.hu és a funcode.hu oldalakon keresztül.

Megosztás