Pénteken megjelent Ted Nugent legújabb nagylemeze ‘Detroit Muscle’ címmel, melyet a Chuck Berry-féle rock and roll hangulatú Born In The MotorCity szöveges videójával ünnepelt meg.

Ted Nugent

Elnökválasztás, majd karantén… Az utóbbi időben csak politikai megnyilvánulásairól és vírusellenes kirohanásairól lehetett hallani Ted Nugentnek. De közben azért elkészített egy új albumot is a pandémia alatt. A 11 számos ‘Detroit Muscle’ április 29-én jelent meg a Pavement Music kiadásában. 10 saját szerzemény mellett először hallhatjuk stúdióverzióban a minden koncertjén elhangzó amerikai himnuszt, a The Star-Spangled Bannert.

 

 

A Detroitban született zenész szülővárosának leghíresebb megéneklője rockzenei berkekben talán a KISS, az 1976-os Detroit Rock City szerzeményük azóta is a koncertek biztos pontja (bár a Motown zenei stílus is a városról kapta a nevét, de az egy másik műfaj). Nugent még 1975-ös debütalbumára írta a Motor City Madhouse-t, mely szintén e városról szól, tavaly pedig Alice Cooper is megemlékezett ilyen irányú gyökereiről ‘Detroit Stories’ című lemezén, mérsékeltebb sikerrel. Most a gitáros-énekes szentelt egy teljes lemezt az autógyártás fellegvárának titulált iparvárosnak. Nem cicomázta túl, a dalok fele 3 perc alatti, de a leghosszabb is alig haladja meg a 4 percet, így sikerült pályafutásának legrövidebb stúdióalbumát elkészítenie a veterán basszusgitáros, Greg Smith (ex-Rainbow) és a fiatal dobostehetség, Jason Hartless ritmusszekciójának támogatásával.

Az önéletrajzi ihletésű Born In The MotorCity igazi vérbeli, Chuck Berry-féle rock and roll hangulatú nóta, de a többi szerzemény is hozza a korai Ted Nugent-dalok feelingjét, a videó alatti lejátszási listában a teljes lemez végighallgatható.

‘Detroit Muscle’ dallista:

01. Detroit Muscle
02. Come And Take It
03. Born In The MotorCity
04. American Campfire
05. Drivin’ Blind
06. Just Leave Me Alone
07. Alaska
08. WinterSpring SummerFall
09. Leave The Lights On
10. Feedback GrindFire
11. StarSpangled Banner

Ted Nugent - Detroit Muscle

Megosztás