Bár hagyományos turnét nem terveztek idénre, fellépések azért lesznek. Ezek egyik legkülönlegesebbike a debreceni Roncsbárban lesz május végén.

Tankcsapda

Ígéretükhöz híven idén nem lesz önálló turné, csak pár nagyobb koncert és fesztiválfellépések. A kevés önálló koncert egyikével nyitnak május 21-én Jászberényben. Legalábbis a terv ez volt, de az élet közbeszólt. Múlt szombaton a Miskolci Egyetemi Napok rendezvényén a szombati headliner fellépő Majka lett volna, aki újra koronavírusos lett, de a Tankok kisegítették a szervezőket és elvállalták a hirtelen jött felkérést.

 

 

De nemcsak így segít a zenekar, május 28-án egy különleges koncertet adnak a debreceni Roncsbárban, melynek teljes jegybevételét a Bíborka Lelle Gyógyulásáért Alapítványnak adják. „Május 28-án Debrecenben jótékonysági koncert a Roncsbárban! Ezúttal is egy komoly ügy mellé állunk, a ti segítségetekkel szeretnénk egy nagyon ritka betegségben szenvedő ebesi kislánynak, Bíborkának segíteni. Erre a betegségre jelenleg nincs elfogadható gyógymód, de a család létrehozott egy alapítványt, és az alapítványon keresztül megbíztak egy osztrák biotech céget, hogy fejlesszenek ki Bíborkának egy teljesen egyedi, személyre szabott terápiát. Várhatóan egy-másfél év alatt készülhet el a terápia, feltéve, ha minden jól megy. Tavaly a célösszeget 200 millió forintra becsülték, de sajnos azóta sok minden változott, a végső összeg akár már a duplája is lehet. A kislány állapota is elkezdett romlani, ezért most próbálnak egy szinten tartó gyógyszert engedélyeztetni Magyarországon, ami remélhetőleg megállítja a betegséget addig, amíg elkészül a személyre szabott terápia. Óriási összegekről van szó, ami szinte elérhetetlennek tűnik, de láttunk már csodát és bízunk benne, hogy ez is megvalósulhat. A friss fejleményekről és bővebb információkról Bíborka Facebook-oldalán tudtok tájékozódni. Ehhez szeretnénk most mi is csatlakozni és a május 28-i roncsbáros koncert teljes jegybevételét felajánlottuk a Bíborka Lelle Gyógyulásáért Alapítványnak. Egyébként előző nap (május 27.) a hajdúszoboszlói Rock Café is kiváló programokat szervez, amelynek a bevétele szintén az alapítványhoz kerül. Május 28-án találkozzunk a Roncsbárban, a jegyvásárlással tényleg fontos és jó ügyet támogattok.”

A koncerttel kapcsolatos további információk az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás