Vadiúj nótával jelentkezett a Tankcsapda, az Ez a nap az a napot pár nap múlva élőben is meghallgathatod a Budapest Parkban, ahol a bemelegítés a Down For Whatever zenekarra hárul.

Tankcsapda

Tavaly szeptemberben jelentkezett utoljára friss tétellel a Tankcsapda, de itt az új dal és a hozzá tartozó videóklip. Lukács Laci, a zenekar frontembere az idei koncerteken mindig megemlítette, hogy van még ott, ahonnan az újabb dalok érkeztek, most az egyik ilyennel rukkoltak elő. Az Ez a nap az a nap című dal videóval debütált, amely a Final Productions műhelyéből került ki.

 

 

„Ezzel a dallal – néhány másik témával együtt – már tavaly elkezdtünk dolgozni. Az első demó és próbahelyi felvételek egy évvel ezelőtt készültek és a stúdiómunkák egy része is ekkor zajlott, azonban a végleges formáját ebben az évben nyerte el” – mondta Lukács Laci. Egy év alatt azért nemcsak ennyi történt a Tankcsapdával, három turné során több mint 100 koncertet adtak, Magyarország mellett többek között 14 európai városban is. Az új dal megszületésének alapját is egy ilyen utazás adta, erre így emlékezett vissza a zenekar frontembere: „Egy-egy új dal vagy lemez megjelenésekor sokszor elhangzó kérdés, hogy mi adja az ihletet. Az Ez a nap az a nap is jó példa arra, hogy az ötlet bárhonnan jöhet. Ennek a dalnak az alaplüktetését, a versszakok alatt hallható fő zenei motívumot például egy eléggé leharcolt, a szemerkélő esőben jobbra-balra mozogva nyikorgó ablaktörlő lapát adta és már az első pillanatban egyértelmű volt, hogy ez a riff annyira húzós, olyan a lüktetése, hogy nincs mese, ebből dalt kell csinálni.”

Tankcsapda

A dal szövege a Tankcsapda komolyabb oldalát mutatja, a mondanivalója a világ szélsőségeire reflektál, de összességében azért pozitív üzenetet hordoz. „Ami a szöveget illeti, az egy nagyon személyes, részben a Tankcsapda múltjára visszautaló, részben pedig a mai világ szélsőségeire, kettősségeire reflektáló önvallomás. Mindenkinek vannak nehéz élethelyzetei, akár az iskolában, a munkahelyen vagy a magánéletében, amikor úgy érzi, hogy itt az ideje, hogy lépjen egy nagyot. Ezt az érzést járja körül a szöveg, és jelenthet megerősítést bárki számára, aki úgy érzi, hogy változtatnia kell, hogy igen, »én is meg tudom tenni, ha akarom!«”

És hol máshol lehetne a dal élő premierje, mint az év egyik legnagyobb Tanker-találkozóján, a június 30-i Budapest Park-os koncerten, ahol a zenekar egy igazi “best of” műsorral lép a deszkákra, természetesen megspékelve ezzel a dallal. A koncerten a Down For Whatever lesz az előzenekar.

Tankcsapda

A Lukács Lacival és Sidivel készített friss interjúnk hamarosan olvasható lesz a magazin oldalán.

A Budapest Park bemutatja: Tankcsapda, Down For Whatever
Budapest Park, 2023. június 30.
Jegyek a Budapest Park hivatalos oldalán vásárolhatók.
További információ az esemény Facebook-oldalán.

Tankcsapda

Megosztás