Hétfőn az Erkel Színház színpadán lép fel a Grammy-díjas dobos Steve Gadd, a Berklee College Of Music díszdoktora. Zenekarának tagjai olyan világszerte ismert és elismert zenészek, mint Michael Landau, Travis Carlton, Larry Goldings és Walt Fowler.

November 6-án, hétfőn 20:30-kor az Erkel Színházban veszi kezdetét a Steve Gadd Band 9 állomásos európai turnéja.
Steve Gadd elképesztő stílusérzékének, összetéveszthetetlen lüktetésű és végletekig megbízható játékának köszönhetően vendégszerepel több mint 700 élő és stúdióalbumon, de saját formációival is tucatnyi lemezt adott ki. Jó eséllyel ezekből áll össze a hétfői koncertje műsora, amelyet a következő zenésztársakkal ad elő: Michael Landau (gitár), Travis Carlton (basszusgitár), Larry Goldings (billentyűs hangszerek), Walt Fowler (trombita, szárnykürt).

 

 

Michael Landau pengetett Miles Davisszel, Michael Jacksonnal, a Pink Floyddal és Joni Mitchell-lel, Walt Fowler trombitajátéka Frank Zappa, Ray Charles és a TOTO produkcióit gazdagította. Larry Goldings erősítette Pat Metheny, Al Jarreau, Robben Ford, John Scofield és David Sanborn zenekarát, de kísérte Tracy Chapmant és Melody Gardot-t is. A banda legfiatalabbja Travis Carlton, aki a világhírű gitáros Larry Carlton fia, édesapján kívül zenélt többek között Robben Forddal, Scott Hendersonnal, Tak Matsumotóval, Michael Landauval és Josh Smithszel.

Chick Corea egyszer ezt nyilatkozta Steve Gaddről, hogy „every drummer wants to play like Gadd because he plays perfectly”, azaz „minden dobos úgy akar játszani, mint Gadd, mert ő tökéletesen játszik”.
A JazzFest Budapest bemutatja: Steve Gadd Band European Tour 2023
2023. november 6. 20:30
Erkel Színház – 1087 Budapest, II. János Pál pápa tér 30.
Jegyek kaphatók a Jazz Fest Budapest honlapján, részletek az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás