Január 17-én jelent meg az amerikai progresszív metal csapat második nagylemeze, melynek európai koncertsorozata jövő héten kezdődik. A kiadó közben készített egy kisfilmsorozatot, amelyben az ötös minden egyes dalról mesél.

Sons Of Apollo – Elhalasztották a turnét a koronavírus miatt

Sons Of Apollo visszatért második nagylemezével, amely az ’MMXX’ címet kapta. A debütáló ‘Psychotic Symphony’ és a varázslatos koncertkiadvány, a ‘Live With The Plovdiv Psychotic Symphony’ után új stúdiófelvétellel jelentkezett a csapat. Az ’MMXX’ Mike Portnoy (dob), Derek Sherinian (billentyűs hangszerek), Jeff Scott Soto (ének), Ron ‘Bumblefoot’ Thal (gitár) és Billy Sheehan (basszusgitár) munkásságát új szintre emeli. A dobos így nyilatkozott a lemezzel kapcsolatban: „Ugyanazt az utat jártuk be, mint a debütáló lemeznél. De már az első pillanatban éreztük, hogy erősebb lemez lett, mert jobban ismerjük már egymást. A ’Psychotic Symphony’ az első alkalom volt, hogy öten együtt dolgoztunk, meg kellett teremtenünk saját terünket, hogy levegőt kapjunk. Mostanra már nemcsak a lemezkészítésben van tapasztalatunk, de a közös turnén is rengeteg tapasztalatot szereztünk. Most már kristálytiszta, hogy milyen kémia alakult ki közöttünk.”

„Mindegyik tagnak megvan a jellegzetes egyéni hangzása saját hangszerén a zenekarban – folytatta Derek. – De amikor összerakod ezt az öt jellegzetes embert, akkor egy csodálatos ötfejű szörnyeteg jön létre. Ez az, ami miatt ez a csapat szuper különleges és ez most az ’MMXX’-en még jobban érezhető lesz.”

A zenekar közben elárulta, hogy a jövő heti turnékezdésre gőzerővel készülnek, hétfőn jelenik meg következő klipjük, melyet az Asphyxiation című dalhoz készítettek. Az InsideOut Music közben teljes egészében lehozta azt a beszélgetést, amelyet még a megjelenés előtt készítettek, ebben a dalokat veszik sorra a csapat tagjaival.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Livesoundnak köszönhetően március 25-én Budapesten is látható lesz a progmetal szupercsapat, akik a Barba Negra Music Clubban mutatják be új lemezüket a hazai rajongóknak. Az előzenekar a Mike Orlandóval kiegészülő Noturnall lesz.
Megosztás