A Sons Of Apollo 2017-es megalakulása óta kétségkívül színesíti a zenei szférát. A zenekar első lemeze, a ’Psychotic Symphony’ az év egyik legkiemelkedőbb alkotása volt, amiben a tagok tehetsége egyértelműen megmutatkozott. A Mike Portnoy dobosból, Derek Sherinian billentyűsből, Jeff Scott Soto énekesből, Ron ’Bumblefoot’ Thal gitáros-vokalistából és Billy Sheehan basszusgitárosból álló csapat március 25-én a második lemezével, az ’MMXX’-szel érkezik Budapestre, a Barba Negra Music Club színpadára, ahol a brazil Noturnall fellépése után játszanak.

Sons Of Apollo

Az új album még egy szinttel feljebb repítette a szupergrupot a zenei szcénában: „Stilisztikailag ugyanazt az utat követtük, mint a debütáló albumnál, de úgy érezzük, ez erősebb lett, egyszerűen azért, mert jobban ismerjük egymást. A ’Psychotic Symphony’ volt az első alkalom, hogy így öten együtt dolgoztunk, szóval óhatatlanul voltak kísérletezések. Most már támaszkodhatunk a közös tapasztalatra nemcsak az album felvételénél, de a turnézás során is. Egyértelműen jobb a kémia köztünk” – meséli Mike Portnoy. A Sons Of Apollo az album mellett jó pár videoklipet is készített a közelmúltban, melyek közül a Goodbye Divinity itt látható:

Mivel a csapat mind az öt tagja rendkívül elfoglalt, az ’MMXX’ felvétele 8 teljes hónapig zajlott, ami rengeteg idő ahhoz képest, hogy a dalokat mindössze három hét alatt írták meg. Mindannyiuknak van saját otthoni stúdiója, így mindenki külön vette fel a saját részét, a keverési munkálatokat pedig Jay Ruston végezte. A sok munka meghozta a gyümölcsét: az új album brutálisan jól szól és bizonyára élőben is hozni fogja a várt hatást. A legutóbbi turnén összesen 83 koncertet adott a csapat, mely során sikerült teljesen összecsiszolódniuk.

És hogy miért ’MMXX’, azaz 2020 a lemezcím? A zenekar azt szerette volna érzékeltetni, hogy ez az album a következő évtized első kiadványa. Az előző lemezük kissé régies hatást keltett, ez viszont a jelenbe és a jövőbe repíti a hallgatót. Összesen 8 dalt tartalmaz az ’MMXX’, melyek között egy 16 perces track is helyet kapott, ami Sherinian és Portnoy esetében nem számít különlegességnek, tekintve az előéletüket a Dream Theaterben. Portnoy szerint a New World Today hasonlít az előző albumon szereplő Opus Maximus és a Labyrinth című dalokhoz: „Vannak benne őrült, briliáns instrumentális pillanatok, amiket biztos vagyok, hogy a rajongók imádni fognak.”

A csapat nemrég kiadott egy koncertfelvételt is, amelyet a bulgáriai Plovdivban, egy szimfonikus zenekar közreműködésével rögzítettek az ottani Római Amfiteátrumban:

A tavaszi turnéra egy brazil progresszív metal csapat, a Noturnall kíséri el a Sons Of Apollót. A 2013-ban alakult együttes énekese az a Thiago Bianchi, aki a Shamanból már ismerős lehet nekünk, a gitárosi poszton pedig az Adrenaline Mobban is zenélő Mike Orlandót találjuk. Az együttes legújabb, Scream For Me című klipjében dobosnak nem más, mint Mike Portnoy ugrott be.

a Livesounds bemutatja: MMXX World Tour
2020. március 25., szerda 19 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Sons Of Apollo, Noturnall koncertek
Facebook-esemény
Belépő: normál elővételben 8900 Ft, a koncert napján 9500 Ft.
Jegyek kaphatók a www.rock1.hu és a www.tixa.hu oldalakon, valamint a Ticketportal és az Eventim rendszerében.

Kapcsolódó weboldalak:

http://livesound.hu/
https://www.sonsofapollo.com/
https://www.noturnall.com.br/

Megosztás