A progresszív metálban utazó svéd Soen januárban új albummal jelentkezik, amelyről az első dal Antagonist címmel már meg is hallgatható. A zenekar új lemezén folytatja különleges utazását fajunk pszichéjében nyolc gazdagon hangszerelt tételen keresztül, amelyeket a frusztráció és a remény érzése ölelik körbe.

Soen

A Martin Lopez (ex-Opeth) nevével fémjelzett svéd Soen új albuma ’Imperial’ címmel lát napvilágot 2021. január 21-én a Silver Lining Music gondozásában. Az album produceri munkálataiért a banda tagjai mellett Iñaki Marconi felelt, a keverést és a maszterelést pedig Kane Churko követte el, aki olyan hírességekkel dolgozott együtt korábban, mint Ozzy Osbourne vagy Bob Dylan. Az anyag vinlyen, CD-n és természetesen a népszerű streaming oldalakon is elérhető lesz.

 

 

Martin Lopez dobos a következőket mondta az albumról: „Mindig olyan zenekar leszünk, akik harcolni fognak a szabadságért, az élet minden fontos dolgáért, az emberekért, a hátrányos helyzetűekért. Fel kell tenni magunknak a nagy kérdéseket, például, hogy mi a francot csinálunk az életünkkel, vagy hogy hová tűnt belőlünk az empátia. Miért akarjuk elpusztítani a saját fajtánkat? Életemben mindig igyekeztem önmagam lenni, de úgy érzem, hogy a Soen zenéje által teremtett atmoszféra az egyetlen hely, ahol valóban önmagam tudok lenni. Amikor otthon vagy és zenélsz, szövegeket írsz, akkor fejezheted ki igazán önmagad minden ítélet nélkül és teljes szabadsággal. Nyilvánvalóan őrült és szörnyen frusztráló dolog volt mindenkinek és a zenekarunk számára is, hogy nem koncertezhettünk, de egyúttal ez lehetőséget biztosított arra, hogy megalkossuk ezt az albumot. Hónapokig napi 12 órát töltöttünk el, azzal, hogy eljuttassuk az ‘Imperial’-t arra a szintre, ahová igazán akartuk, leginkább a groove-okon és az album egységén dolgoztunk.”

Az album dallistája az alábbi:

01. Lumerian
02. Deceive
03. Monarch
04. Illusion
05. Antagonist
06. Modesty
07. Dissident
08. Fortune

Soen

Megosztás