Egy hónapja jelentette be a Shinedown gitárosa és énekese, hogy október elején tízszámos duettlemezük jelenik meg. Most kiderült, hogy október végén jön a folytatás, melyről most újabb két dalt hallgathatunk meg.

Smith & Myers

Augusztus vége felé jelentették be, hogy a Shinedown énekese, Brent Smith és gitárosa, Zach Myers duettlemezt készítenek, mely október 9-én jelenik meg az Atlantic Recordsnál. Most kiderült, hogy nem egy, hanem rögtön két lemez lesz! Azt azért lehetett sejteni a ‘Smith & Myers Volume 1’ címből, hogy lesz folytatás, de hogy ilyen gyorsan! Október 23-án jön a ‘Smith & Myers Volume 2’ a következő 10 dallal. „Nem gondoltátok, hogy megállunk 10 dalnál, ugye?” – jelentették be az új dátumot nevetve. Az eredetileg csak digitális lemezeknek tervezett anyagok megjelennek fizikai formában is, a ‘Smith & Myers Volume 1 & 2′ október 23-tól CD-n és november 13-tól 2 LP-n is kapható lesz.

„Sok időt és energiát fordítottunk arra, hogy ez a projekt teljesen hiteles legyen – kommentálta Smith. – A Smith & Myers létezésének fő oka a rajongók nyomása. Ez a projekt az évek során érkezett számos kérésnek engedve született meg, és mostanra alakult ki valódi identitása. Félreértés ne essék – ez a dalokról, a történetről és mindenekelőtt az üzenetről szól.”

„Volt egy kis szabadidőnk, hogy a globális világjárvány kezdetén lemezt készítsünk, de a világ állása is visszatükröződik a művészetben, amit az albumon létrehoztunk – tette hozzá Myers. – Ez volt a legkreatívabb időszak, amit valaha is átéltem zenészként vagy dalszerzőként.”

Lemezenként öt új szerzeményből és öt – rajongók által kiválasztott – feldolgozásból áll a műsor. Az első lemezen Neil Young Rockin’ In The Free World, Post Malone Better Now, az INXS  Never Tear Us Apart, Mark Ronson és Amy Winehouse Valerie és a Righteous Brothers Unchained Melody című dalait dolgozzák át, a másodikon Billie Eilish Bad Guy, Peter Gabriel Sledgehammer, Billy Idol Rebel Yell, az R.E.M. Losing My Religion és az Oasis Don’t Look Back In Anger szerzeményeit formálják saját képükre.

Ez a kettősség tükröződik a most megjelent két szerzeményben is, a Bad At Love című saját tétel mellett a Bad Guy című Billie Eilish-feldolgozást hallgathatod meg.

‘Smith & Myers Volume 1’:

01. Not Mad Enough
02. Rockin’ In The Free World
03. The Weight Of It All
04. Better Now
05. Panic!
06. Never Tear Us Apart
07. Coast To Coast
08. Valerie
09. Since You Were Mine
10. Unchained Melody

‘Smith & Myers Volume 2’:

01. Bad At Love
02. Bad Guy
03. New School Shiver
04. Sledgehammer
05. GBL GBD
06. Rebel Yell
07. Like You Never Left
08. Losing My Religion
09. One More Time
10. Don’t Look Back In Anger

Smith & Myers Volume 1 artwork


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás