fbpx

A Helsinkiben dolgozó Smackbound egy metalcsapat, melyet Netta Laurenne hívott össze még 2015-ben. Teemu Mäntysaari (Wintersun) gitáros volt az első, aki csatlakozott, majd utána érkezett a dobos Rolf Pilve (Wintersun, Stratovarius) személyében, billentyűsnek Vili Itäpelto (Tracedawn) csatlakozott, végül Yli-Jaskari (Tracedawn) basszerossal lett teljes a formáció.

Smackbound – Wintersun, Stratovarius és Tracedawn tagok egy új csapatban

A Frontiers Music hozta nyilvánosságra, hogy több lemezre vonatkozóan írtak alá szerződést a zenekarral, amelyről az énekesnő így mesélt: „Boldog vagyok, hogy a Frontiers családjához tartozhatunk. A Smackbound mindig is egy olyan partnert keresett, aki igazi elkötelezettséget mutat. Néhány hónapig tartott a megbeszélés, aztán arra a döntésre jutottunk, hogy a Frontiers lesz az ideális választás a számunkra. A kaland még csak most kezdődik! Köszönjük, hogyha velünk tartotok.”

A megalakulás után rögtön elkezdtek dolgozni saját ötleteiken, de ezzel egy időben egy feldolgozás csapatot is alakítottak Run For Cover névvel. Ezt azzal a céllal hozták létre, hogy kialakuljon az összhang a koncertekre. A zenei „kémia” gyorsan kialakult, így a saját dalok írását is elkezdték és hamar megszülettek az olyan első szerzemények, mint a Drive It Like You Stole It, a Wall Of Silence és a Run. Ezek már az olasz kiadó figyelmét is felkeltették, akik mindig is ilyen energikus csapatokra vadásztak. Ez a három önálló dal vezeti fel a zenekar debütáló lemezét, mely ’20/20’ címmel jelenik meg kora májusban. A felvételeket a Sonic Pump Studios falai között készítették, a produceri feladatokat maga a zenekar végezte, a keverést és a végleges példány elkészítését Jesse Vainióra (Apocalyptica, Poets Of The Fall) bízták.

Netta így mesélt a felvételekről: „Egy olyan metalos hangzást akartunk kikeverni, amelyben az összes általunk kedvelt tulajdonság megjelenik. Ezek a metalzene ereje és a dalok kohéziója, amely így együtt már verhetetlen. Mindent beleadtunk, hogy ez sikerülhessen. A lemezünk címe az egészre visszahat. Eljött az ideje annak, hogy mindenkinek meglegyen a saját 20/20-as víziója. Mi már elkezdtük, kidobáljuk a sok szart az életünkből. A jó és a rossz oldaláról is megvizsgáljuk magunkat, mindkettő ugyanolyan sebezhető és dühös tud lenni, ezért őszinteségért és tisztességért kiált, amihez vissza kell térjünk. Ezt csak a feltétel nélküli szeretettel lehet elérni, így nem fogjuk elveszíteni a hitünket a világban. Mi az igazságért harcolunk.”

Megosztás