A Circus Of Rock Mirka Rantanen dobos zenei projektje, melybe eddig több mint tíz énekest invitált, közöttük a fenti nagy neveket, de ott lesz a testvére, Pasi Rantanen is a Thunderstone-ból.

Mirka Rantanen - Circus Of Rock

A Frontiers Music örömmel jelenti be a Circus Of Rock csatlakozását a kiadóhoz. A Circus Of Rock egy új banda, vagy inkább egy hatalmas zenei projekt, amelyet Mirka Rantanen dobos indított, aki 30 éves karrierje során több mint 30 albumon játszott, köztük a King Company, a Thunderstone, a Kotipelto, a Warmen, a Northern Kings vagy a Revolution Renaissance albumain. Ezen kívül tíz évvel ezelőtt létrehozta a gyermekek körében nagyon népszerű Hevisaurus nevű heavy rock zenekart, amelyért 2011-ben Emma-díjjal tüntették ki (a Grammy finn megfelelője).

 

 

„Néhány évvel ezelőtt elkezdtem gondolkodni azon, hogy felveszek egy szólóalbumot; azonban nem akartam egy hagyományos szólólemezt csinálni. Az emberek gyakran azt gondolják, hogy ez elsősorban arról szól, hogy a zenészek megvillantsák fantasztikus képességeiket és bemutassák csodálatos hangszereiket, de én inkább a remek dalokra akartam összpontosítani, amelyeknek nincs külön dobszólójuk. Sok fantasztikus kollégát akartam meghívni erre az albumra, akikkel az évek során együtt játszottam, és néhány kiváló vendégénekest is. Az a szándékom, hogy 2021-ben jelenjen meg az album, amikor 50 éves leszek. És most a Frontiers kiadónak köszönhetően ez meg is történik. Az album egyfajta mérföldkő a szakmai pályafutásom során, egyfajta hosszútávú „álom, ami végre valóra válik” típusú dolog.”– mondta Rantanen.

Az albumon eddig az alábbi énekesek közreműködését erősítették meg:

Johnny Gioeli (Hardline)
Elize Ryd (Amaranthe)
Marco Hietala (Nightwish, Tarot)
David Readman (Pink Cream 69)
Rick Altzi (Masterplan)
Kimmo Blom (Leverage)
Pasi Rantanen (Thunderstone)
Jarkko Ahola (Northern Kings, Dreamtale)
Antti Railio (Celesty)
Tuple Salmela (Tarot)
Riku Turunen (Exlibris)

A zenészek névsora még nem ismert, de olyan zenekarokból verbuválódtak, mint a Stratovarius, a Brother Firetribe vagy a Masterplan.

Circus Of Rock

 

Megosztás