A Judas Priestből kivált gitáros, K.K. Downing új zenekara, a KK’s Priest először mutatkozhat be hazánkban a FEZEN-en, ahogy a Children Of Bodom-, Wintersun- és Finntroll-zenészeket felvonultató Crownshift is. A hazai mezőnyt az Ossiannal erősítik.

KK's Priest

Hazánk maradék rockfesztiváljainak egyike, a FEZEN karácsony előestéjén jelentette be az Armored Saint, a Sodom és a Butcher Babies fellépését, tegnap erre még ráerősítettek azzal, hogy elsőként hozzák el Magyarországra a KK’s Priestet, az ex-Judas Priest-gitáros, K.K. Downing zenekarát, melyben a szintén ex-Judas Priest-tag Tim “Ripper” Owens énekel. Az egyelőre kétlemezes együttes további zenészei A.J. Mills gitáros, Tony Newton basszer és Sean Elg dobos.

 

 

A tavaly év végén alakult finn metálbanda, a Crownshift is először lép nyáron hazánk földjére, a Daniel Freyberg (Children Of Bodom) gitáros, Tommy Tuovinen (MyGrain) énekes, Jukka Koskinen (Wintersun) basszusgitáros és Heikki Saari (Finntroll) dobos alkotta csapat zenéje a finn dallamos death metal nagyon egyedi stílusában gyökerezik, de ezt a Devin Townsend iránti rajongásukkal gazdagítják, megfűszerezve azt némi Strapping Young Lad- és Killswitch Engage-hatással.

2008, 2016 és 2019 után negyedszer lép fel nálunk az Avantasia metáloperája, olyan énekesekkel, mint a projekt megálmodója, Tobias Sammet (Edguy), Ronnie Atkins (Pretty Maids), Ralf Scheepers (Primal Fear), Bob Catley (Magnum), Eric Martin (Mr. Big), Herbie Langhans (Firewind) és Adrienne Cowan (Seven Spires).

A hazai rockzenét a magyar heavy metal történetének egyik alapcsapata, az 1986 óta létező Ossian képviseli, Paksi Endre énekes és társai, Rubcsics Richárd gitáros, Erdélyi Krisztián basszusgitáros, Kálozi Gergely dobos, és a legfrissebb tag, Ádám Attila billentyűs acélszívvel nyomják a régi slágereket, ahogy a legújabb album, az ‘Angyalok és emberek’ dalait is.

Megosztás