Szeptember 3-án a városligeti Napozóréten ingyenes nagykoncerttel ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a Skorpió zenekar. Vendégként fellép az iLAND, a Török Ádám Emlékzenekar és a Don’t Stop The Queen.

„Hej, jóbarát!
Te is vedd fel az ünneplődet, ha van, de ha nincs az se baj, ünnepeljünk együtt!
Talán el sem hinnéd, elrepült fél évszázad azóta, hogy a Skorpió együttes az első koncertjét adta 1973. augusztus 11-én Szigetszentmiklóson.
Hivatalosan 9 nagylemez, 5 kislemez, 2 válogatásalbum, filmzenék, valamint egy koncertfelvétel őrzi a zenekar munkásságát és a rengeteg élmény, amit kölcsönösen szereztünk egymásnak a koncertjeinken: ti nekünk, mi pedig nektek.
Szűcs Antal Gábor énekes-gitáros és Fekete Gábor dobos a Hungáriában, Papp Gyula orgonista pedig a Miniben játszott. Frenreisz először az Emerson, Lake & Palmer mintájára trió formációra gondolt, és csak később döntött még egy gitáros bevonása mellett. Az együttes első albuma, ’A rohanás’ 1974-ben jelent meg. Emellett több rádió- és televíziós felvételt készítettek, Zalatnay Sarolta albumán is játszottak. Második albumuk, az ’Ünnepnap’ 1976-ban jelent meg. ’A Rohanás’ album több mint 300 000 példányban kelt el és beszámították minden idők legjobb tíz magyar rockalbuma közé, a negyedik helyre.
Ünnepeljünk együtt 2023. szeptember 3-án délután 17 órától Budapesten, a Városligetben!
Vendégeink: az iLAND, a Török Ádám Emlékzenekar és a Don’t Stop The Queen. Szeretettel várunk benneteket: Frenreisz Károly, Tátrai Tibor, Szűcs Antal Gábor, Pálvölgyi Géza, Németh Gábor, Papp Gyula: a Skorpió!”

 

 

Program:
17:00 – Török Ádám Emlékzenekar
18:00 – iLAND
19:00 – Don’t Stop The Queen
20:00 – Skorpió

A koncert további részletei megtalálhatók a Skorpió 50 honlapján, illetve az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás