A tatabányai hard rock csapat nemrég írt alá a GrundRecordshoz, a készülő nagylemezük már az ő gondozásukban jelenik meg. Addig is jöjjön tőlük előzetesként a klipes Értem én című daluk.

A Shirley zenekar 1989-ben alakult, de hétévnyi együtt zenélés után hosszú időre szüneteltették a tevékenységüket. 2019-ben, a bandaalapítás 30. évfordulóján úgy döntött az eredeti felállás három tagja, hogy feléleszti a zenekart több mint két évtizedes álmából. A hőskor két alakja közül Rácz Gábor külföldön él és aktívan gitározik, Busch Ferenc viszont már visszavonult az aktív zenéléstől.

 

 

A csapat jelenlegi felállása:

Suták Attila – ének (alapító tag)
Jártó József
– basszusgitár (alapító tag)
Freund Csaba
– dobok (alapító tag)
Csaszni Róbert
– gitár
Niczinger László – billentyűs hangszerek

🎤 Milyen zenei irányzatot követ a Shirley?

🎸 Ez dallamos rockzene, de szívesen teszünk kirándulásokat más műfajok felé, mint progresszív rock, reggae, pop, világzene. Ennek az az oka, hogy a zenekar tagjai más-más műfajt képviselnek. A sokféleséget azonban mindig összetartja egyfajta shirley-s hangzás, mely arra utal, hogy annak idején a zenekar dalai a gitárjátékra épültek.

🎤 Milyen célokkal vágtatok bele újra?

🎸 Elsődleges most a nagylemezkészítés, mely tartalmazza a régi dalok egy részét, de gerincét a friss szerzemények adják majd. Mivel az emberek figyelmét egyre nehezebb lekötni, a célok között az is szerepel, hogy minél érdekesebb, eredetibb videóklipeket készítsünk. A napokban jelent meg az Értem én klipünk, nagyon jó fogadtatásban részesült a közönség visszajelzése alapján. Mindezek mellett a végső cél az, hogy megtöltsük a koncerttermeket, és a közönség jól szórakozzon. Ami nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy az elmúlt időszakban több rádió műsorára tűzte a dalainkat.

🎤 Milyen a Shirley szövegvilága?

🎸 Dalszövegeinkben gyakran kerülnek előtérbe az emberi kapcsolatok, az erről szóló dalok mindig aktuálisak, az élet nagy törvényszerűségeit is gyakran megénekeljük. Valljuk, hogy a művészetek célja, hogy a hallgatóból, nézőből érzelmeket váltsanak ki. Ez manapság igen fontos, mivel a társadalom érzelmi intelligenciája nagyon megsínylette a technikai fejlődést. A mai kor embere nincs tisztában a saját érzelmeivel, s ha fel is ismeri, sokszor megfogalmazni nem tudja. A művészetek és ezen belül a dalaink célja, hogy ebben nyújtsanak segítséget.

🎤 Milyen klipet láthatunk most? Mit kell tudni a dalról és a kisfilmről?

🎸 Egy új klipet mutattunk be az elmúlt hetekben Értem én címmel. Ebben a klipben is próbáltunk valami újat, szokatlant hozni a videózás világában, és kipróbáltuk magunkat néhány mellékszerepkörben is (utcaseprő, hajléktalan, utcazenész, pultos). A zenekar lokálpatrióta, így a klipet is Komárom-Esztergom megyében forgatta (Kecskéd, Környe, Tatabánya). A klipben törekedtünk arra, hogy egy merőben más, kicsit meghökkentő képi világot közvetítsünk a nézők felé, a videó színvilágát is így választottuk meg. A szövegben és képekben egyaránt a fiatalok mai problémáját boncolgatjuk, a párkapcsolatok felszínességét a mostani, virtuális világunkban.

Megosztás